Valdība nepiešķir naudu MSĢ manēžas būvniecībai (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība šodien nepiekrita piešķirt 6,5 miljoni eiro Murjāņu Sporta ģimnāzijas slēgtās manēžas būvniecībai. Tā vietā Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) pēc divām nedēļām jāiesniedz ziņojums par līdzekļu izmantošanu jaunatnes sporta attīstībai.

Šodien Ministru kabineta sēdē IZM lūdza piešķirt papildu līdzekļus multifunkcionālās slēgtās sporta manēžas būvniecībai Murjāņu Sporta ģimnāzijai. Papildus septiņiem miljoniem eiro, kas Murjāņu Sporta ģimnāzijai piešķirti šim gadam, vēl lūgti 6,5 miljoni eiro manēžas būvniecībai.

Valdība piešķirt papildu finansējumu nav gatava. Tāpēc uzdeva IZM sagatavot ziņojumu, kurā jāpārskata septiņu miljonu pielietojums, piedāvājot alternatīvas līdzekļu novirzīšanai sporta attīstībai, izremontējot Murjāņu sporta skolu, bet atlikušo naudu novirzot citiem mērķiem sporta attīstībai citos sporta objektos tieši jauniešiem.

Lai arī valdība konceptuāli atbalstīja nepieciešamību piešķirt finansējumu Daugavas stadiona sagatavošanai XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, tomēr ministri atlika jautājuma izskatīšanu. To kopā ar IZM izstrādāto ziņojumu izskatīs pēc divām nedēļām.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien žurnālistiem pēc valdības sēdes atzina, ka pašreizējā situācijā nav atbalstāms lūgums piešķirt tik apjomīgus līdzekļus jauna Murjāņu Sporta ģimnāzijas kompleksa būvniecībai.

Valdības vadītāja arī vēlējās zināt, cik lieli līdzekļi būtu nepieciešami vienkārši remontam, lai skolas ēkas nebūtu bīstamas audzēkņiem. Šādu informāciju Izglītības un zinātnes minstrijas pārstāvji šodien sēdē nesniedza.

Jautājuma izskatīšanas laikā viņa atzina, ka neatbalsta tik apjomīga finansējuma piešķiršanu sporta ģimnāzijas atjaunošanai, jo līdzekļi ir nepieciešami arī Daugavas stadiona un Siguldas kamaniņu un bobsleja trases atjaunošanai.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu