Titulētā Jamaikas sprintere Simpsone diskvalificēta uz 18 mēnešiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Slavenā Jamaikas sprintere Šerona Simpsone saistībā ar neatļautu vielu lietošanu diskvalificēta uz 18 mēnešiem, otrdien pavēstījusi Jamaikas Antidopinga komisija (JADCO). 

Olimpisko spēļu un pasaules čempionāta medaļniece Simpsone aizliegto vielu lietošanā tika pieķerta pērn vasarā Jamaikas atlases sacensībās dalībai pasaules čempionātā. Tajās pieķerts tika arī slavenais sprinteris Asafa Pauels.

Pauels un Simpsone lietojuši aizliegto vielu oksilofrīnu, kas darbojas līdzīgi kā efedrīns. Tās ir vielas, kuru lietošanu sportistiem aizliegusi Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA).

Pēcāk gan Pauels, gan Simpsone notikušajā vainoja savu fizioterapeitu - kanādieti Krisu Ksurebu. JADCO pārstāvjus šis arguments nav uzrunājis, par ko sportiste diskvalificēta uz turpmākajiem 18 mēnešiem.

Savukārt Pauela lietā spriedums tiks paziņots ceturtdien.

JADCO abiem sportistiem virzījusi maksimālo 24 mēnešu diskvalifikāciju.

29 gadus vecā Simpsone 2008. gada vasaras Olimpiādē Pekinā 100 metru distancē izcīnīja sudraba medaļu, bet pie augstākā kaluma medaļas sportiste tika 2004. gada olimpiskajās spēlēs Atēnās, kur triumfēja 4x100 metru stafetes sacensībās. Tāpat atlētes kontā ir sudraba medaļa 2012. gada pasaules čempionātā 4x100 metru distancē, kā arī šāda paša kaluma godalga 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs šajā pašā distancē.

Jau vēstīts, ka izcilā jamaikiešu sprintere Veronika Kempbela-Brauna, kura arī pagājušajā vasarā tika pieķerta aizliegto vielu lietošanā, atkal var piedalīties sacensībās, jo februārī Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) lēma par viņas nevainību.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu