Nepieciešams:
Siļķu salāti ar aromātisku mērci (14)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1 sālīta siļķe
4 olas
2 saldskābi āboli
salātlapas
4 šalotes sīpoli
4 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes graudu sinepju
1 ēdamkarote balzāmetiķa
1 ēdamkarote medus
pipari
Pagatavošana:
Olas izvāra. Siļķi notīra, sagriež gabaliņos. Šalotes sīpolus sagriež ripiņās.
No etiķa, sinepēm, medus, eļļas un pipariem pagatavo mērci. Ābolu sarīvē uz rupjas rīves.
Traukā kārto sagrieztas salātlapas, tad ābolus, olu ripiņas, siļķi un sīpolus. Visu pārlej ar mērci. Pasniedz ar mīkstu maizi.