Rungainis: Krievija Baltijas valstis neuzskata par valstīm (396)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Krievija neuzskata trīs Baltijas valstis par valstīm, tāpēc veidot ar Krieviju biznesu ir riskanti un netālredzīgi, intervijā radio «Baltkom» sacīja investīciju baņķieris Ģirts Rungainis.

«Krievija Baltijas valstis neuzskata par valstīm, tāpēc uzvedas tā, kā tā uzvedas. Ar Krieviju veidot biznesu ir netālredzīgi. Ja uzņēmējam bizness Krievijā nesa lielu peļņu, tad tagad tas nes milzu zaudējumus. Es neredzu iemeslus, kāpēc vajadzētu sadarboties ar Krieviju. Daļa cilvēku to dara, jo tur palikuši sakari, un viņi zina krievu valodu,» sacīja Rungainis.

Pēc baņķiera domām rietumu valstis ir daudz pievilcīgākas biznesa attiecību veidošanai, jo atšķirībā no Krievijas tās realizē prognozējamu politiku.

Rungainis neuzskata, ka situācija Ukrainā būtiski ietekmēs Latviju.

Sliktākajā scenārija attīstības gadījumā Latvijā prognozējama krīze, kas apmēru ziņā būtu «puse no pēdējās ekonomiskās krīzes», uzskata Rungainis. «Katastrofa pašreizējai Latvijas ekonomikai būtu vienīgi tad, ja šeit ienāktu Krievija un vajadzētu pielāgoties Krievijas ekonomikai,» tā Rungainis.

Komentāri (396)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu