Baleta festivāla skatītājus priecēs Polijas Dejas teātra uzvedums «Četrdesmit»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

14.aprīlī Valmieras Kultūras centrā un 16.aprīlī Rīgas Kongresu namā baleta festivāla skatītājus priecēs Polijas Dejas teātra uzvedums «Četrdesmit» izcilā Jo Stromgrēna režijā un horeogrāfijā. 

Jo Stromgrēns: «Viņi saka: dzīve ir kā grāmata. Bet dzīve nav grāmata. Dzīve ir rakstīta uz tūkstošiem lappušu. Jūs varat izveidot stāstu, ja gribat, un teikt, ka tā ir taisnība. Stāsts ir atkarīgs no tā, kuras lappuses kurā brīdī mēs izmantojam. To sauc par izvēli.».

2013.gada jūnijā Polijā notika izrādes «Četrdesmit» pirmizrāde. Izrādi ir iestudējis pasaules mēroga horeogrāfs Jo Stomgrens no Norvēģijas. «Četrdesmit» atspoguļo kādas sievietes dzīvesstāstu četrdesmit gadu garumā, atklājot šaubas, cerības, ilgas, cīņu, izvēli un negaidītus likteņa pavērsienus, vienlaikus atspoguļojot Polijas Dejas teātra četrdesmit gados paveikto un atklājot notikumus, kas piedzīvoti šo gadu laikā.

J.Stormgrēns ir dzimis 1970. gada Trondheimā, Norvēģijā. Pēc klasiskā baleta izglītības iegūšanas kļūst par laikmetīgās dejas mākslinieku. Dejošanas laikā iegūtais savainojums pamudina kļūt par horeogrāfu. Kā neatkarīgs horeogrāfs J.Stromgrēns ir strādājis Dānijas Karaliskajā baletā, Zviedrijas Karaliskajā baletā, Vīnes Valsts baletā, Nirnbergas Valsts baletā u. c. Pašreiz strādā kā asociētais horeogrāfs Norvēģijas Karaliskajā baletā. J.Stromgrēna darbus raksturo laikmetīgās dejas un klasiskā baleta elementu apvienojums, ko caurvij filozofisks skatījums par dažādām ikdienas tēmām.

Uzvedums «Cetrdesmit» notiek Starptautiskā Baltijas baleta festivāla ietvaros, kas šogad norisinās no 7. aprīļa līdz 18. maijam.

Festivālā uzstāsies Dānijas Dejas teātris ar pasaules pirmizrādi «Melnais dimants», Laikmetīgās dejas kompānija «Opinion Public» ar iestudējumu «Bob`Art», Flamenko deju kompānija Jesus Carmona & Cia no Barselonas ar uzvedumu «Melnais un Baltais», izstāde «Dž. Balančins. «Dārgakmeņi»», Diāna Zandberga ar solokoncertu «Deja ar klavierēm», bet Galā koncertā - baleta zvaigznes no Vācijas, Ungārijas, Francijas, Krievijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas. Programmā iekļauta arī Francijas mākslas filma «Karalis dejo» un rotu un fotogrāfiju izstāde «L'AMOUR DE L'IMPOSSIBLE».

Biļetes iekšpriekšpārdošanā - «Biļešu paradīzes» un «Biļešu servisa» kasēs un pasākumu norises vietās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu