Eiro ievieš korekcijas norēķinu paradumos (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Līdz ar eiro ieviešanu novērotas izmaiņas bezskaidras naudas norēķinu tirgū - par maksājumu termināļu uzstādīšanu aktīvi sākuši interesēties mazie tirgotāji, novērojis elektronisko maksājumu risinājumu izstrādātājs «Point Transaction Systems».

Kā portālu «Apollo» informēja «Point Transaction Systems» mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Anna Blome, šā gada pirmajos trīs mēnešos jaunus maksājumu termināļus tikai «Point» sistēmā uzstādījuši par 16% vairāk nekā pērnā gada janvārī - martā, turklāt, lielākā daļa jauno līgumu ir tieši mazo tirgotāju segmentā.

Tirdzniecības vietu skaits, kurās pieņem maksājumu kartes, ir audzis ik gadu par apmēram 10%. Tā 2013.gada beigās Latvijā tādu iespēju piedāvāja 10 605 tirgotāju (par 11% vairāk nekā 2012.gadā), bet pāreja uz eiro «piespieda» uzstādīt maksājumu termināļus arī lielai daļai tādu tirgotāju, kas līdz šim vilcinājās piedāvāt pircējiem norēķināties ar karti.

«Tas skaidrojams, pirmkārt, ar to, ka bezskaidras naudas norēķins uzņēmējiem atvieglo valūtas maiņas pārējas procesu veikalā, neveidojot rindas pie kasēm un neradot maiņas naudas iztrūkumu. Otrkārt, samazina iespējas gan pārdevējiem, gan pircējiem kļūdīties, strādājot ar jauno naudu», uzsver «Point Transaction Systems» vadītājs Baltijas valstīs, Agris Štikāns.

Šogad atvērtā rotaļlietu veikala «Ejamspeleties.lv» vadītājs Jānis Bernāns stāsta, ka «lielākais vairums pircēju izvēlas iepirkties ar bankas karti, cilvēki nenēsā ikdienā līdzi lielas skaidras naudas summas. Tāpat mūsdienu klienti lielu vērību pievērš servisam un apkalpošanai».

Tirgotāji novērojuši, ja pircējam nav iespējas norēķināties ar maksājumu karti uzreiz, viņi parasti atpakaļ neatgriežas.

Pēc «Point Transaction Systems» rādītājiem, pašreiz pieprasījums pēc POS termināļiem ir vērojams visos segmentos, tostarp pieaug interese pēc ierīču īstermiņa nomas, kā arī pēc termināliem, kas ir integrēti ar kasi un nodrošina precīzu un augstu pircēju apkalpošanas ātrumu, jo kasierim pirkuma summa terminālī nav jāieraksta manuāli - tas notiek automātiskā režīmā.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu