BMW automašīnu tirdzniecība sasniegusi rekordaugstu līmeni (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas autobūves kompānija BMW šā gada martā pasaulē pārdevusi 212 908 automašīnas, kas ir par 11,3% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, teikts trešdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Tādējādi automašīnu tirdzniecības apjoms sasniedzis visu laiku augstāko līmeni vienam mēnesim.

«Šī ir pirmā reize uzņēmuma vēsturē, kad klientiem piegādāti vairāk par 200 000 automobiļu vienā mēnesī. Marts ir noslēdzis veiksmīgu šā gada pirmo ceturksni,» norāda BMW.

Pirmajā ceturksnī kopumā BMW grupa, kurai pieder arī zīmoli «Mini» un «Rolls-Royce», pārdeva 487 024 automašīnas, kas ir par 8,7% vairāk nekā pirms gada.

BMW zīmola automašīnu tirdzniecība vien martā palielinājusies par 16,9%, bet pirmajā ceturksnī - par 12,3%.

Savukārt «Mini» zīmola automobiļu pārdošanas apjoms gada pirmajos trīs mēnešos sarucis par 12,5%, bet «Rolls-Royce» reģistrējis pieaugumu par 39,7%.

Kā ziņots, BMW pērn strādāja ar 5,34 miljardu eiro tīro peļņu, kas ir par 4,5% vairāk nekā 2012.gadā.

Tādējādi peļņa sasniedza augstāko līmeni kompānijas vēsturē.

Tikmēr BMW automašīnu tirdzniecības apjoms pasaulē pagājušajā gadā palielinājās par 6,4% - līdz 1,964 miljoniem vienību, kas arī ir rekordaugsts līmenis.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu