Satraukts iedzīvotājs Siguldas policijai ziņo par aizdomīgu vīrieti pie meža (46)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Policisti pirmdien Siguldas pusē aizturējuši kādu mednieku, par kura rosīšanos mežā ziņojis kāds satraukts iedzīvotājs. Atklājies, ka aizturētais nošāvis zosi, turklāt pie viņa atrasts arī nelikumīgi glabāts ierocis, portāls «Apollo» uzzināja Valsts policijā.

Pirmdien dienas vidū Siguldas policijas iecirknī saņemts zvans no kāda satraukta iedzīvotāja, kurš pastāstīja, ka Lēdurgas pagastā gar mežu staigā kāda aizdomīga persona, kurai, iespējams, rokās ir ierocis. Tā kā netālu no šīs vietas uz ceļa stāvēja automašīna, kas, iespējams, piederēja aizdomīgajai personai, zvanītājs nosauca transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numuru.

Policijas darbinieki izbrauca uz norādīto vietu, taču tur automašīnas vairs nebija, kā arī neizdevās sastapt aizdomīgo peronu. Pārbaudot tuvāko apkārtni, policisti pļavā pamanīja asins pēdas un saprata, ka iespējams notikušas nelikumīgas medības.

Datu bāzē pārbaudot automašīnas numuru, policisti noskaidroja aizdomīgās personas dzīvesvietas adresi. Policisti ieradās, iespējamā, nelikumīgā mednieka dzīvesvietā, kur konstatēja, ka pagalmā stāv tā pati automašīna, kas iepriekš bijusi uz ceļa, pie meža.

Policisti tur sastapa vīrieti, kurš atzina, ka bijis vietā, kuru norādīja zvanītājs. Pārbaudot vīrieša automašīnu, policisti tajā atrada divas gludstobra medību bises, taču izrādījās, ka viens no ieročiem uzglabāts nelikumīgi.

Tāpat likumsargi noskaidrojuši, ka līdz policijas ierašanās brīdim vīrietis jau bija paspējis nomedīto zosi noplucināt.

1975.gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nogādāts Siguldas policijas iecirknī, kur noskaidrojās. Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā un savu vainu, ka nošāvis zosi, atzina.

Pret aizturēto ir uzsākta administratīvā lieta par iespējamām nelikumīgām medībām un sākts kriminālprocess par nelikumīgu ieroču un munīcijas glabāšanu.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu