Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā piedalīsies 12 lidmašīnas (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Amy Lloyd, CC BY-NC-ND 2.0

Sākot no maija, NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā piedalīsies 12 alianses lidmašīnas - trīs reizes vairāk nekā agrākajā režīmā, paziņojušas NATO amatpersonas.

Jau ziņots, ka marta sākumā, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainai piederošajā Krimas pussalā, Lietuvas Gaisa kara spēku bāzē ieradās seši ASV iznīcinātāji F-15C «Eagle», pievienojoties četriem tā paša tipa iznīcinātājiem, kas nodrošina patrulēšanu kopš gada sākuma, kad šo NATO misiju uz četriem mēnešiem pārņēma ASV.

No nākamā mēneša misija tiks papildināta ar vēl divām lidmašīnām. Proti, 1.maijā patrulēšanu no ASV pārņems Polija ar četriem iznīcinātājiem «MiG-29» un, kā apliecinājis Lietuvas aizsardzības ministrs Jozs Oleks, tiem pievienosies vēl četras lidmašīnas no Lielbritānijas un četras - no Dānijas, turklāt poļu un britu lidmašīnas bāzēsies Lietuvā, bet dāņu - Igaunijā.

Šī patrulēšanas misijas paplašināšana ir daļa no sabiedroto spēku nostiprināšanas plāna, kas līdz 15.aprīlim jāizstrādā NATO spēku virspavēlniekam Eiropā Filipam Brīdlovam.

Lietuva nesen atzina, ka Krievijas lidmašīnu pietuvošanās Baltijas valstu gaisa telpas robežām tiek fiksēta teju katru nedēļu.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu