Zadornovs: Uzturēšanās atļaujas atņemšana būtu sava veida uzslava (315)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Ja varas iestādes ļauj galvaspilsētas centrā bijušo fašistu maršus, tad izpelnīties tādu varas iestāžu lēmumu atņemt uzturēšanās atļauju Latvijā ir uzskatāms par sava veida uzslavu, šodien intervijā laikrakstam «Vesti Segonja» pauž Krievijas rakstnieks-satīriķis Mihails Zadornovs, komentējot aktualizēto jautājumu par sev piešķirtās uzturēšanās atļaujas Latvijā iespējamo atņemšanu.

Pēc Zadornova teiktā, viņš jau sen gaidījis šādu Latvijas rīcību.

«Tikai iedomājieties - cilvēkiem, kuri piedalījās masu slepkavībās Latvijā, tiek gods, bet man, kurš organizējis Jūrmalā festivālu, atvēris bibliotēku, dod naudu gan latviešu, gan krievu bērnu operācijām, palīdz bērnu namiem un pansionātiem, tiek «melnais saraksts», pielīdzinot teroristiem. Neko citu, kā smaidu, tāds lēmums neizraisa,» atzīst Krievu rakstnieks-satīriķis, piebilstot, ka «godīgi ļaudis tikai vairāk mani sāks cienīt».

Zadornovs zinot, par kuru rakstu Latvijas politiķi uz viņu esot apvainojušies. Proti, par kādu Latvijas uzņēmēju, kurš bijis kaislīgs Ukrainas Maidana atbalstītājs, un kurš aizvedis uz Kijevu šprotes. Tur viņš esot aplaupīts un «vēl apsaukāts par ebreju».

Ja uzturēšanās atļauja tikšot atņemta, Zadornovs to neapstrīdēšot, līdzīgi kā viņš nav apstrīdējis kopš 2000.gada spēkā esošo liegumu ieceļot ASV.

Kā norāda Zadornovs, cits krievu komiķis Maksims Galkins viņam savulaik jautājis, kā Zadornovam izdodoties reklamēt sevi uz citu rēķina. Rakstnieks uzskata, ka arī šajā gadījumā ir ieguvējs, jo ziņa par iespējamo uzturēšanās atļaujas atņemšanu ir viena no pirmajām Krievijas medijos. «Tāpēc varu teikt paldies jūsu deputātiem,» secina Zadornovs.

Kā ziņots, Saeimas Sabiedrības saliedētības komisija nolēmusi lūgt iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (RP) vērtēt, vai krievu rakstnieka-satīriķa Mihaila Zadornova izteikumi nesatur naida kurināšanu. Līdztekus varētu tikt vērtēts, vai Zadornovam atņemt uzturēšanās atļauju Latvijā.

Vēstules projektā Iekšlietu ministrijai teikts, ka Sabiedrības saliedētības komisijai tika nodots izskatīšanai G.Girsa iesniegums, kurā viņš pauž satraukumu par naida kurināšanu Zadornova rakstā, kas tika pārpublicēts portālā «www.ru.focus.lv» 2014.gada 18.martā.

Komisija, iepazīstoties ar minēto rakstu, uzskata, ka tajā sastopami tendenciozi izteikumi un faktu sagrozījumi, kas provokatīvi var tikt izmantoti nacionālā naida kurināšanai, par vēstules projektu aģentūru LETA informēja komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK).

Imigrācijas likumā definēti nosacījumi termiņuzturēšanās atļaujas anulēšanai neatkarīgi no saņemšanas iemesla. Atļauju var anulēt, ja pastāv viens no 26 nosacījumiem, piemēram, kompetentas valsts iestādes sniegušas informāciju, kas ir par pamatu tam, lai aizliegtu ārzemniekam uzturēties Latvijā vai citas Šengenas līguma dalībvalsts teritorijā. Tāpat atļauju anulē, ja ārzemnieks rada draudus valsts drošībai vai sabiedriskajai kārtībai un drošībai. Ja ārzemniekam anulē termiņuzturēšanās atļauju, to anulē arī viņa laulātajam, nepilngadīgajiem bērniem un aizbildnībā vai aizgādnībā esošajām personām, kuru uzturēšanās Latvijā saistīta ar minētā ārzemnieka uzturēšanos Latvijā. Par atļaujas anulēšanu lemj Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) un pārvaldes lēmumu var pārsūdzēt tiesā, aģentūra LETA noskaidroja PMLP.

PMLP bez personas piekrišanas gan nevarot atklāt, vai Zadornovam vispār ir uzturēšanās atļauja.

Vēstīts arī, ka ārlietu ministrs šogad lēmis par 18 personu iekļaušanu Latvijai nevēlamo personu sarakstā. Šīs personas ir bijušie Ukrainas valdošās elites pārstāvji, tostarp bijušais valsts prezidents Viktors Janukovičs un viņa dēls.

Komentāri (315)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu