Krištopans norāda, kurā brīdī Krievijas vara apstāsies (283)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievija apstāsies brīdī, kad pasaule vērsīs pret šo valsti vērienīgas ekonomiskās sankcijas. Šādu pārliecību pauž bijušais Latvijas premjerministrs Vilis Krištopans.

Sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» Krištopans atzina, ka uz notiekošo Ukrainā viņš raudzījies, atrazdamies ASV. «Es pavadīju pēdējos divus mēnešus ASV. No turienes [Ukrainas-Krievijas krīze redzama] skaidrāk, precīzāk un dramatiskāk,» teica viņš.

Vienlaikus gan viņš atzīmēja, ka patlaban ir grūti prognozēt, kā notikumi attīstīsies tālāk, lai gan viņš neslēpa viedokli, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir gatavs «iet tālāk».

«Ja Putins saviem tautiešiem pateiktu – tā ir Ukraina, un jums jāciena šī valsts, bet, ja nepatīk – brauciet uz Krieviju, kur vietas daudz, visiem pietiks. Taču tā nenotiek un tāpēc ir šī situācija Ukrainā. Diemžēl tā ir Putina un Krievijas politika. Un es baidos, ka viņš ies vēl tālāk,» sacīja viņš.

Ekspremjers Krievijas ekonomiku salīdzināja ar visas pārējās pasaules ekonomiku, uzsverot, ka tā ir nesalīdzināmi vājāka. «Kopumā ir tā – ja es esmu Krievija, man ir 4 eiro. Pārējām pasaulei ir 100 eiro. Ja pasaule ziedos četrus eiro, lai samazinātu Krievijas ekonomiku, tai paliks puse jeb 2 eiro, bet pasaulei kopumā arvien paliks ievērojami vairāk – 96 eiro,» teica ekspremjers.

«Es domāju, ka Krievijas politika apstāsies pie sankcijām, kas kļūs vēl bargākas,» uzskata Krištopans.

Komentāri (283)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu