Aktīvās atpūtas cienītājiem - tūre ar airu dēli pa Gauju (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Klāt ir pavasaris, un, kā jau katru gadu, laivotāji dodas iekarot Latvijas gleznainās, straujās, kā arī pavisam mierīgās upes. Latvieši ir ūdenstūrisma cienītāji, tāpēc gan gumijas, gan kanoe laivas Latvijas upēs nav retums, taču sākot ar šo pavasari Latvijā ir parādījusies jauna alternatīva sēdošā tipa upju tūrismam – airu dēlis jeb SUP.

Airu dēlis ir jauns aktīvās atpūtas, ūdenstūrisma un sporta veids, kas strauji gūst popularitāti un atzinību visā pasaulē. Piemērots ikvienam, viegli noslogo un trenē visas muskuļu grupas. Tas ir lielisks veids, kā uzlabot fizisko formu, pasauļoties, un nesteidzīgi baudīt gleznainās ainavas.

Airu dēlis radies Havaju salās, kur, protams, dominē tradicionālais sērfings. Airu dēļa pirmsākumos sērferi sāka izmantot airi, lai tiktu dziļāk okeānā un brauktu arvien kvlaitatīvākus un garākus viļņus. Kopš tā pirmsākumiem airu dēlis ir gājis savu dabīgo attīstības ceļu un nu jau visā pasaulē tas ieguvis popularitāti tieši ūdenstūristu vidū. Pie mums ar airu dēli iespējams ceļot pa jūru, ezeru vai upi, baudot skaistās Latvijas dabas ainavas. Airu dēlis ir viegli apgūstams un nav nepieciešama īpaša gatavošanās, lai varētu doties ceļā. Airu dēļa braucējs stāv kājās dēļa centrā un lieto garu airi, lai virzītos uz priekšu līdzīgi, kā kanoe laivā, tāpat tiek piedāvātas instruktoru vadītas vienas vai divu dienu airu dēļa tūres pa Gauju.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu