Gvardiola: Zinājām, ka pret «Manchester United» būs grūti (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas un Eiropas čempioni Minhenes «Bayern» zinājuši, ka cīnīties pret pašreizējo Anglijas čempionvienību «Manchester United» UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā būs grūti, izteicās kluba galvenais treneris spānis Hoseps Gvardiola.

Kā zināms, pašreizējiem Čempionu līgas trofejas glabātājiem «Bayern» trešdien divu spēļu summā ar 4:2 izdevās pieveikt «Manchester United», iekļūstot pusfinālā.

«Zināju, ka pret Mančestru būs grūti. Šis bija Čempionu līgas ceturtdaļfināls, un pretiniekiem savā soda laukumā lielāko daļu mača laika bija vārtsargs un astoņi laukuma spēlētāji. Taču bijām pacietīgi un pāris situācijās arī veiksmīgi. Tagad esam pusfinālā, un esmu ļoti lepns par komandu,» sacīja Gvardiola.

Atbildes mačā, kas Minhenē noslēdzās 3:1 par labu mājiniekiem, pirmie vadībā izvirzījās «Manchester United», kad otrā puslaika ievadā ar lielisku tālsitienu izcēlās Patriss Evrā, bet jau pēc minūtes izlīdzinājumu panāca Mario Mandzukičs, kas neizšķirtu deva arī divu spēļu summā. Turpinājumā dueļa favorīti «Bayern» nospēlēja gana pārliecinoši, pa reizei izceļoties Tomasam Milleram un Arjēnam Robenam, sasniedzot labāko četrinieku.

«Pirmās desmit minūtes pēc puslaika pārtraukuma bija katastrofa. Tas, ka tik ātri panācām izlīdzinājumu, bija svarīgi. Nu mums atlicis vairs tikai viens pretinieks līdz finālam Lisabonā,» pauda Robens.

Tikmēr Mančestras komandas galvenais treneris Deivids Moizs bija apmierināts par savu padoto sniegumu.

«Uzskatu, ka spēlētāji paveica lielisku darbu, bet vienīgā kļūda bija ļaut «Bayern» izlīdzināt rezultātu tik ātri. Esmu apmierināts ar komandas sniegumu, taču pāris mazas kļūdas maksāja mums pārāk dārgi,» teica Moizs, kurš sacīja, ka «Manchester United» spēlētājiem atbildes mačā izdevās radīt vairāk vārtu gūšanas iespēju nekā pirmajā spēlē. Tāpat treneris saskatījis progresa iezīmes salīdzinājumā ar sezonas sākumu, kad viņš pārņēma komandas grožus no leģendārā Aleksa Fergusona.

Savukārt otrā ceturtdaļfināla duelī divu Spānijas klubu duelī Madrides «Atletico» divu spēļu summā pārspēja slaveno «Barcelona».

Atbildes mačā Madrides vienība pieveica «Barcelona» ar rezultātu 1:0, kas divu spēļu summā deva panākumu ar 2:1.

«Spēles sākums aizritēja, kā to vēlējās «Atletico». Nav tā, ka mums pietrūka intensitātes. Mēs vienkārši nespējām izpildīt četras piecas piespēles pēc kārtas,» izteicās «Barcelona» galvenais treneris Herardo Martino. «Gaidījām, ka šajā mačā mums būs lielāka bumbas kontrole, lai izvairītos no pretinieku presinga, taču tā nenotika. Pirmajās 20 minūtēs starp vienībām bija pārāk liela plaisa, bet pēcāk komandām radās iespējas gūt vārtus.»

Tikmēr «Atletico» galvenais treneris Djēgo Simeone pauda pārliecību, ka arī Čempionu līgas pusfinālā viņa komanda saglabās ierasto pieticību.

«Saglabāsim to pašu pieticību arī pusfinālos, jo saprotam, ka citām komandām Čempionu līgā ir krietni lielāka vēsture. Mēs ticam tam, ko darām, un vēlamies arī turpinājumā būt konkurētspējīgi, kas jau no sākta gala bija mūsu mērķis,» uzsvēra Simeone. «Šajā turnīrā apskaužam citas komandas to finansiālo iespēju dēļ, taču cīņassparā esam līdzvērtīgās pozīcijās.»

Pirms tam otrdien labāko četriniekā iekļuva arī vēl viena Spānijas komanda Madrides «Real» un Anglijas komanda Londonas «Chelsea».

Pusfināla pāru izloze notiks piektdien, bet turnīra fināls plānots 24. maijā Portugālē, Lisabonā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu