Labākais veids, kā pagatavot šampinjonus (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 强仔, CC BY-NC-SA 2.0

Nepieciešams:

500g šampinjonu
50g sviesta
300g trekna skāba krējuma
2 sīpoli
sāls
pētersīļu zaļumi
pipari
1 citrons
kartupeļi
dilles
skābēti gurķi

Pagatavošana:

Sīpolus sagriež smalki, apcep katliņā, izkausētā sviestā. Kad sīpoli apcepti, pieliek krējumu (vislabāk izvēlēties treknu lauku krējumu) un plāni sagrieztus šampinjonus (mazākos var atstāt veselus). Sautē 10 minūtes, pieliek sāli, piparus, pētersīļu zaļumus un citrona sulu.

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, pārkaisītiem ar dillēm un skābētiem gurķiem. Šādi pagatavotus šampinjonus var pasniegt ar kartupeļu biezeni, maizi vai pastu.

Piezīme: Slavenā pagājušā gadsimta sākuma latviešu pavārniecības pārzinātāja Hermīne Zālīte uzskatīja, ka šī ir labākā šampinjonu pagatavošanas recepte.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu