Siltā ziema ļāvusi garnadžiem neiet «ziemas miegā» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JMC Photos, CC BY-NC-ND 2.0

Šā gada siltā ziema ir ļāvusi velobraukšanas entuziastiem biežāk pārvietoties ar divriteni, attiecīgi palielinot arī velosipēdu garnadžu aktivitātes, liecina apdrošināšanas sabiedrības «Balta» dati.

Apdrošinātāju pārstāve Anita Irbīte informē, ka pērn kompānijā saņemti 39 pieteikumi par velosipēda zādzību, savukārt piecos gadījumos no vienas atrašanas vietas vienlaikus bija nozagti divi vai vairāk velosipēdu.

Tikmēr, salīdzinot ar pērno gadu, šogad līdz aprīlim saņemti jau 15 pieteikumi par velosipēdu zādzībām, bet pērn attiecīgajā periodā zādzību skaits bija vien trīs.

2013.gadā vispopulārākā zādzību vieta bija mājokļa apkaime (kāpņu telpa, pagalms, dārzs u.c.), kurā notikuši 46% no visiem zādzību gadījumiem. Savukārt 31% gadījumu zagļi velosipēdus piesavinājušies publiskās vietās, piemēram, pie veikala, bibliotēkas, naktskluba u.c. 23% gadījumu garnadži velosipēdu nozaguši no saimniecības ēkām – šķūnīšiem, pagrabiem u.c.

Statistikas dati par pēdējo trīs gadu velozādzībām liecina, ka noziegumi visaktīvāk pastrādāti vasaras mēnešos, it īpaši jūnijā un jūlijā, kad riteņbraukšanas sezona rit pilnā sparā. Taču līdz ar ziemu, aukstāku laiku un retāku riteņbraucēju aktivitāti zagļu aktivitātes izteikti samazinās novembrī un decembrī, kad apdrošinātāji mēnesī vidēji reģistrē vien pāris zādzību gadījumus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu