Filmu festivāls «2Annas» dodas Latvijas tūrē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai iepazīstinātu kino cienītājus Latvijas reģionos ar jaunākajām un atzītākajām Eiropas īsfilmām, Rīgas Straptautiskias filmu festivāls «2Annas» dodas Latvijas tūrē. Viesojoties vairāk nekā 10 Latvijas pilsētās, tiks izrādīts seanss ar astoņām pagājušā gada aktuālākajām īsfilmām, portālu «Apollo» informēja Agnese Logina. 

«Šāda Latvijas tūre ir lieliska iespēja festivāla komandai un filmām satikties ar cilvēkiem Latvijas reģionos, kur šādas filmas ne vienmēr nonāk,» stāsta festivāla producente Agnese Logina. «Līdzšinējā pieredze rāda, ka mūs uzņem ar lielu atsaucību, tāpēc turpināsim izrādīt filmas arī citur Latvijā, lai sniegtu ieskatu mūsdienu eksperimentālajā kino. Mums rūp, lai jaunākās kino aktualitātes var sastapt arī citur Latvijā, ne tikai Rīgā,» noslēdz Agnese Logina.

Reģionālās tūres «2Annas projektors 2014» ietvaros festivāla komanda viesosies 12 Latvijas pilsētās un apdzīvotās vietās. Jau 27.martā tūre tika uzsākta Lubānā, 28.martā filmas tika izrādītas Baltinavā, savukārt turpmākie seansi gaidāmi 11.aprīlī Ventspilī, 12.aprīlī Kuldīgā, 23.aprīlī Secē, 25.aprīlī Dubultos, 30.aprīlī Daugavpilī, 2.maijā Rēzeknē, 8.maijā Liepājā, 10. maijā Siguldā, 15.maijā Ogresgalā, savukārt tūres noslēgums norisināsies 16. maijā Ķeipenes kino stacijā.

Tūres laikā tiks izrādītas astoņas īsfilmas no pagājušā gada festivāla «2Annas» programmas. Programma atlasīta tādā veidā, lai atspoguļotu festivāla dažādību un sniegtu ieskatu Eiropas kino jaunākajās tendencēs. Īsfilma ir žanrs, kas vislabāk un visprecīzāk raksturo konkrēto laiku un vietu, jo īsfilmas strauji atspoguļo notiekošos sociālos procesus.

«2Annas» izrādītā festivāla programma ir piemērota pieaugušajiem un jauniešiem, kas sasnieguši vismaz 16 gadu vecumu. Programmā iekļauta festivāla godalgotā šveiciešu režisora Maikla Freja (Michael Frei) animācijas filma «Iespraud un spēlē» jeb «Plug&Play», labākā Latvijas animācijas filma «Kiosks», kuras autore ir režisore Anete Melece, kā arī tiks izrādīta ar stikla diplomu godalgotā igauņu režisores Marijas Reinupas (Maria Reinup) spēlfilma «Maja» jeb «Mai».

Par festivālu:

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls «2Annas» ir neatkarīgs kino un audiovizuālās mākslas festivāls, kas meklē un iepazīstina skatītājus ar inovatīviem vizuālās komunikācijas veidiem visā pasaulē. Festivāla mērķis ir popularizēt Eiropas un pasaules kino Latvijā, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu