Austrijas labākās maģistra studiju programmas diplomu būs iespēja iegūt, studējot arī Ventspils Augstskolā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas izglītībā panākta nozīmīga vienošanās starptautiskajā sadarbībā. Trešdien, 9.aprīlī, piedaloties Izglītības un zinātnes ministrei Inai Druvietei un Ventspils domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam, tika parakstīts sadarbības līgums starp Ventspils Augstskolu un Kremsas Pielietojamo zinātņu universitāti (FH Krems University of Applied Sciences) Kremsa, Austrija, informēja Inta Libkovska, Ventspils Augstskolas speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos.

Šāda līguma parakstīšana ir nozīmīgs notikums ne tikai Latvijas izglītībā, bet arī Austrijas izglītībā un starpvalstu sadarbībā, tādēļ līguma parakstīšanas pasākumā piedalījās arī Austrijas vēstnieks Latvijā Štefans Pēringers.

Ina Druviete atklāja pasākumu uzsverot, ka Latvijā nav daudz šādu veiksmīgu sadarbības piemēru. Tas daudz dos abām iesaistītajām pusēm, tā būs pieredzes apmaiņa, mācībspēku apmaiņa un tā ir iespēja studiju programmas veidot dziļi, pārdomāti, pielietojot jaunākās tendences pasaules izglītībā un zinātnē. Ventspils Augstskola ir sniegusi lielisku piemēru, kā pašu spēkiem stiprināt starptautisko sadarbību, ministre cer, ka šim piemēram sekos arī citas augstskolas, jo tādi tiek stiprināta ne tikai izglītības vide Latvijā, bet visā Eiropas Savienībā.

Ventspils pilsētas mērs A.Lembergs, cer, ka līguma parakstīšanas rezultātā augstskolai tiks piesaistīti jauni, izcili speciālisti. Lemberga kungs uzskata, ka augstskolā nevar samazināties studentu skaits tikai tādēļ, ka Latvijā samazinās vidusskolu absolventu skaits. Kopumā pasaulē vidusskolu absolventu skaits nemitīgi palielinās, līdz ar to aizvien vairāk ir jādomā par ārvalstus studentu un mācībspēku piesaisti un Ventspils Augstskola ir spērusi platu soli, uzsākot tik nozīmīgu sadarbības programmu.

Ventspils Augstskolas rektore G. Rēvalde ir gandarīta par panākto vienošanos un uzsver, ka sadarbības augstskola tika izvēlēta pateicoties tās izcilajiem rezultātiem augstskolu reitingā. Kā zināms, maģistra studiju programma "International Business and Export Management" ("Starptautiskā uzņēmējdarbība un eksporta menedžments") ieņem pirmo vietu "FH-Studien Wirtschaft" reitingu topā līdz ar to tā ir prestiža un pieprasīta visā Eiropā. Rektore uzsver, ka ir liels prieks, uzsākt tik augsta līmeņa sadarbības programmu, bet tas arī uzliek lielu atbildību, jo ir jānodrošina loti augsti kvalitātes standarti. Programma ir orientēta uz tiem, kas vēlas strādāt un darboties globālajā biznesā un iegūt ļoti labas zināšanas, kā arī lielisku, mūsdienīgu studiju pieredzi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu