Prēmēs septiņus drošsirdīgus policistus (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Septiņiem Rīgas pašvaldības policistiem par drosmīgu un pašaizliedzīgu rīcību tiks izmaksātas prēmijas, šādu lēmumu ceturtdien pieņēma Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja.

Kā portālu «Apollo» informēja Rīgas domē, 10.martā Kurzemes pārvaldes dežurants, vecākais inspektors Ilvars Imaks, saņemot informāciju par diviem vīriešiem, kas veikuši piecu pieturvietu izdemolēšanu, uz notikuma vietu nosūtīja patruļgrupu – vecāko inspektoru Jāni Junkuru, inspektoru Viktoru Kolosovu un kārtībnieku Māri Grīnvaldu. Darbinieki savstarpēji koordinējot savas darbības aizturēja aprakstam līdzīgās personas, no kurām viena bija bruņota ar metāla stieni.

17.martā Kurzemes pārvaldes iecirknī ieradās Baltkrievijas pilsonis un informēja, ka viņu nolaupījuši seši nepazīstami vīrieši, sasējuši, aizveduši uz garāžu kooperatīvu, ievietojuši garāžas bedrē, aizslēguši garāžu un devušies prom.

Kurzemes pārvaldes darbinieki - vecākais inspektors Raimonds Jerumāns un kārtībnieks Māris Kārkliņš kopā ar cietušo un Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa darbiniekiem devās uz notikuma vietu. Apskates laikā Baltkrievijas pilsonis atpazina gar notikuma vietu braucošo automašīnu, ar kuru viņš tika vests uz garāžu. Automašīnā esošie trīs vīrieši uz aizdomu pamata par personas nolaupīšanu un turēšanu nebrīvē tika aizturēti un nogādāti Valsts policijas iecirknī, kur par notikušo tika sākts kriminālprocess.

15.martā Latgales pārvaldes inspektors Viesturs Vērītis, beidzot pildīt amata pienākumus un braucot uz mājām, Zemitānu satiksmes pārvadā ievēroja divas personas, no kurām viena atradās otrpus pārvada margām.

Vērītis apturēja transportlīdzekli, vienlaikus par notiekošo telefoniski informējot Valsts policijas Operatīvās vadības biroju. Pieskrienot pie personām, Vērītis meiteni pārcēla pāri margām atpakaļ uz satiksmes pārvada ietves, kā rezultātā tika glābta meitenes dzīvība.

Par drošsirdīgu un pašaizliedzīgu rīcību, veicot darba pienākumus, kā rezultātā tika aizturētas personas par kriminālpārkāpumu un noziegumu izdarīšanu, prēmiju 40% apmērā no darbiniekiem noteiktās mēnešalgas saņems vecākais inspektors Imaks, vecākais inspektors Junkurs, inspektors Kolosovs, kārtībnieks Grīnvalds, vecākais inspektors Jerumāns un kārtībnieks Kārkliņš.

Par drošsirdīgu un pašaizliedzīgu rīcību, glābjot cilvēka dzīvību, prēmiju 60% apmērā no darbiniekam noteiktās mēnešalgas saņems inspektors Vērītis. Prēmijas tiks izmaksātas no Rīgas pašvaldības policijas budžeta līdzekļiem.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu