«50 Cent» soda par austiņu dizaina kopēšanu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Tiesa likusi amerikāņu reperim «50 Cent» samaksāt kompānijai «Sleek Audio» 16 miljonus ASV dolāru (11,2 miljonus eiro) par tās ražoto austiņu dizaina kopēšanu.

«50 Cent», īstajā vārdā Kērtiss Džeksons, ieguldīja vairāk nekā vienu miljonu dolāru (702 000 eiro) jaunas austiņu līnijas izdošanai ar viņa vārdu. Taču beigu beigās viņš iecerēto kolekciju izdeva sadarbībā ar citu ražotāju.

«Sleek Audio» apgalvo, ka konkurentu izlaistajām austiņām esot bijis «praktiski tāds pats dizains» kā viņu iecerētais. «50 Cent» esot nozadzis plānoto dizainu un īstenojis to ar citu ražotāju, norāda kompānija.

«Sleek Audio» tiesā arī sacīja, ka «50 Cent» esot nokopējis 3639 potenciālo pircēju e-pasta adreses un citus datus no mājaslapas, kurā tika reklamēti gaidāmie produkti.

Šķīrējtiesnesis lēma par labu «Sleek Audio». Reperim būs jāmaksā kompensācija vairāk nekā 11 miljonu dolāru (7,7 miljonu eiro) apmērā, kā arī jāsedz ražotāja juridiskie izdevumi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu