Jau trešo gadu Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) sadarbībā ar Pavāru klubu realizē projektu «Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta - Rīga». Tā ietvaros ikvienam interesentam ir iespēja iepazīties un nogaršot mūsdienīgu Rīgas un Latvijas virtuvi no īpaši izvēlēties sezonas produktiem. Taču Live Rīga piedāvā ēdienus nobaudīt ne vien Rīgas labākajos restorānos, bet arī restorānu cienīgu maltīti pagatavot mājas apstākļos. Recepti piedāvā restorāna «Avalon» šefpavāre Dace Gribuste.
Saldais, ar ko cienā Rīgas viesus (14)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zaķskābeņu-rabarberu sorbets ar medū karamelizētām rudzu rupjmaizes drumstalām
Sastāvdaļas:
- Rabarberi 500gr
- Zaķskābenes 15gr
- Cukurs 150gr
- Rudzu rupjmaize 1šķēle
- Medus 10gr
- Sviests 10gr
- Krustnagliņa 1gb
Pagatavošana:
Rabarberus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, vāra aptuveni 5 minūtes nelielā ūdens daudzumā ar cukuru un krustnagliņu. Atdzesē. Krustnagliņu izņem, pieliek zaķskābenes un visu kārtīgi blenderī sakuļ. Liek uz 12 stundām saldētavā sasalt, ik pa laikam apmaisot.Tad var sakult ar mikseri un ielikt atkal saldētavā vai kult saldējuma aparātā.
Rudzu rupjmaizīti krāsnī nelielā temperatūrā apcep,līdz kraukšķīga. Kad atdzisusi, to samaļ (var caur gaļas maļamo mašīnu). Apcep sviestā kopā ar medu līdz maizīte karamelizējas. Atdzesē.
Pasniedz rabarberu-zaķskābeņu sorbetu uz rudzu rupjmaizes drumstalām