Krievijas propagandas kanāliem atgadās sensacionāla kļūda (263)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Krievijas valsts telekanāliem gadījies leģendārs misēklis – kamēr kanāls «NTV» vēsta, ka pārraidi sāks ar sensacionālu ziņu, jo viņiem izdevies nointervēt Vācijas pilsoni, kurš kameras priekšā atzīstas, ka ir Rietumu algotnis un ar vērienīgām naudas summām apgādājis Ukrainas Maidana kustību, telekanāls «Rossija1» šo pašu vīrieti attēlo kā ar jauno Ukrainas varu neapmierinātu aktīvistu, kuru Ukrainā sašāvuši «Labējā sektora» kaujinieki, pamanījis Ukrainas telekanāls «Hromadske TV».

Abos Krievijas televīzijas sižetos vīrietis ar pārsēju uz deguna attēlots kā cilvēks, kas Ukrainas pilsētā Nikolajevā ticis savainots. Taču te stāsta līdzības arī beidzas.

Telekanāla «NTV» sižets sākas ar raidījuma vadītāja paziņojumu, ka tūlīt sekos sensacionāla Vācijas pilsoņa atzīšanās. Vīrietis stāsta, ka viņš ieradies Ukrainā, lai finansētu un organizētu 50 cilvēku lielu sabotieru grupu, kas visi ir rietumvalstu pilsoņi. Pats gan viņš esot tikai sarežģītas finanšu shēmas starpnieks, kas apgādā ar resursiem Ukrainas radikāļus. Vīrietis atklāj, ka Ukrainā viņš nogādājis 500 tūkstošus eiro.

Krievijas pirmais valsts kanāls «Rossija1», savukārt, vīrieti stāda priekšā kā Ukrainas labējo radikāļu upuri, kurš ticis smagi savainots un nespēs staigāt vēl vismaz pusgadu. Guļot slimnīcas gultā, vīrietis stāsta, ka pilsētā kaujinieki tikuši ievesti ar autobusiem un vietējā policija pakļāvusies viņu pavēlēm. Papildus ziņu sižetā redzami arī dažādi videofragmenti, kuros redzamas dzirksteles, šaujoši cilvēki un Ukrainas karogs.

Komentāri (263)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu