«Delna»: Streļčenokam jāatkāpjas (111)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam pēc KNAB zaudējuma tiesas prāvā vajadzētu atkāpties no amata. Ja šāds solis no Streļčenoka netikšot sagaidīts, biroja vadītāja atbrīvošana būtu jārosina Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V), šādu viedokli aģentūrai LETA pauda sabiedrības par atklātību «Delna» vadītājs Gundars Jankovs.

«Tas būtu valstsvīra cienīgs un vīrišķīgs solis - Streļčenokam pašam pieņemt lēmumu par atkāpšanos no amata un būt atbildīgam par to, ko viņš dara un ko viņš ir izdarījis. Ja viņš šādu lēmumu nepieņem pats, tad Ministru prezidentei vajadzētu spert soli līdz galam un izveidot komisiju, kas izvērtētu Streļčenoka atbilstību ieņemamam amatam,» sacīja Jankovs.

Ņemot vērā, ka Streļčenoks izveidoja sev lojālu izvērtēšanas komisiju, kas vērtēja amatā atjaunotās KNAB priekšnieka vietnieces korupcijas apkarošanas jautājumos Jutas Strīķes darbu, viņa pēdējais lēmums par Strīķes atlaišanu noteikti nebija objektīvs un tiesisks. Līdz ar to tiesas spriedums nav bijis pārsteigums, izteicās Jankovs.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien atcēla KNAB priekšnieka Streļčenoka lēmumu par savas vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata.

Komentāri (111)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu