Foto: Pikets krievu skolu atbalstam iepretim Ministru kabinetam (565)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien Rīgā, alejā iepretim Ministru kabinetam, bija pulcējušies ap 70 cilvēku, lai paustu atbalstu krievu skolām Latvijā.

Kā novēroja aģentūra LETA, piketā tika atskaņota mūzika un demonstranti turēja rokās plakātus ar uzrakstiem latviešu, angļu un krievu valodā, piemēram, «Reforma ir murgs, reformām - nē», «Vienādi nodokļi, vienādas tiesības», «Mazākumtautības skolas - Latvijas bagātība» u.c. Kāds no protestētājiem arī vicināja Krievijas karogu.

Ik pa laikam demonstrantu bariņam piepulcējās vēl kāds protestētājs.

Protesta pasākumu organizēja Krievu skolu atbalsta štābs, kas pēdējā laikā sarīkojis jau pāris šādu piketu, kas, lai arī ir visai skaļi, nepulcē īpaši lielas ļaužu masas.

«Valdība nodrebēja zem protestu un ārējo apstākļu spiediena, tomēr līdz šim brīdim nav atteikusies no plāna likvidēt krievu skolas,» teikts atbalsta štāba aicinājumā piedalīties mītiņā. Štābs uzskata, ka bērnu piespiedu asimilācija ir nepieļaujama. «Aiciniet visus! Apzvaniet draugus, kolēģus un paziņas, visus, kam dārga krievu valoda un kultūra, visus, kam dārga savas ģimenes un valsts nākotne!» bija rakstīts aicinājuma vēstulē pirms piketa.

Komentāri (565)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu