Jūrā apgāžas laiva un pazūd cilvēks (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien, netālu no Pāvilostas apgāžoties laivai, pazudis cilvēks, portālu «Apollo» informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta (JSF KAD) sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Ulbina.

Ceturtdien, 10.aprīlī, neilgi pirms plkst.19 JSF KAD Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) saņēma informāciju no aculiecinieces, ka jūrā, aptuveni 10 kilometrus no Pāvilostas, apgāzusies laiva, kurā atradās viens cilvēks.

Lai glābtu nelaimē nonākušo, uz notikuma vietu norīkoja Ventspilī dežūrējošo JSF kuģi KA-08 «Saule» un glābšanas darbos iesaistīja Valsts robežsardzes helikopteru «Augusto 59», kas negadījuma rajonu pārmeklēja līdz iestājās tumsa. Negadījuma rajonu turpināja pārmeklēt Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters Mi-17 (LAF-101), kurš notikuma vietā strādāja ar nakts redzamības iekārtu. Meklēšanas un glābšanas darbus veica arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta brigāde. Krastā bija Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārsti.

Tā kā negadījuma rajons tika pārmeklēts vairākkārt, un ūdens temperatūra cilvēka pazušanas brīdī bija +4 grādi, kurā bez speciāla aizsargapģērba var izdzīvot līdz 1,5 stundas, meklēšanas un glābšanas operācija neilgi pirms pusnakts tika pārtraukta.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu