Imantas pedofils pārtraucis savas noziedzīgās darbības (60)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija/LETA

Tā dēvētais Imantas pedofils ir pārtraucis savas noziedzīgās darbības un pēdējā laikā nav saņemta informācija par jauniem viņa pastrādātiem noziegumiem, šorīt intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Kā uzskata Ķuzis, pedofila pazušanu izraisījusi policijas sniegtā informācija sabiedrībai. Netiek izslēgts, ka viņš varētu tikt slēpts.

Katru dienu policija saņemot informāciju par publiskotajam noziedznieka portretam līdzīgām personām. Šo informāciju policija pārbauda, apzinot iespējamos vainīgos un salīdzinot viņu DNS ar policijas rīcībā esošo noziedznieka DNS.

«Diedziņa gals ir jāmeklē Imantā,» sacīja Ķuzis, norādot, ka policija ir pārliecināta par noziedznieka saistību ar šo Rīgas mikrorajonu.

Kā ziņots, jaunais vīrietis tiek meklēts par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, un kopumā uz viņa sirdsapziņas ir četri upuri. Pēdējais noziegums izdarīts 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Visus trīs noziegumus vieno tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis, pirms tam tos novērojot bērnu laukumos. Sākotnēji uzbrukumi veikti vakaros, bet pēdējais noziegums noticis jau dienas laikā, kad uz ielām ir daudz cilvēku. Pēdējais noziegums izdarīts 14.martā.

Visi upuri ir astoņus līdz desmit gadus vecas meitenes, un policija domā, ka tik mazas meitenes izvēlētas, lai izvairītos no pretdarbības. Vīrietis runā krievu valodā, bet, kā liecina policijas prakse, nevar izslēgt, ka viņa dzimtā valoda ir cita. Policija neizslēdz iespēju, ka vīrietis pats savulaik bijis dzimumnoziedznieku upuris, jo nereti par šādiem noziedzniekiem kļūst seksuāli izmantotie.

Visi noziegumi pastrādāti Imantā, tostarp Zentenes un Dammes ielā.

Policija iepriekš neizslēdza, ka noziedznieks mēģinājis mainīt izskatu vai pametis Rīgu.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu