Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris aicina uz pirmizrādi «Divu kungu kalps» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

21. aprīlī, pulksten 16 Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē Ā.Alunāna Jelgavas teātris piedāvā noskatīties dzirkstošu venēciešu komēdiju – Karlo Goldonī «Divu kungu kalps». 

«Divu kungu kalps» ir viena no Venēcijā dzimušā dramaturga Karlo Goldonī (Carlo Goldoni) populārākajām lugām. Tā sarakstīta 1743. gadā un ieguva lielu atzinību gan Itālijā, gan citās pasaules valstīs. Šī ir otrā Karlo Goldonī luga Ā.Alunāna teātrī, jo daudziem vēl atmiņā palikusi 2009. gadā iestudētā komēdija «Mirondolīna».

Jauniestudējuma darbība norisinās Venēcijā, 18. gadsimtā. Lugas centrā ir kalps Trufaldīno, kurš izplāno viltību kā tikt pie dubultas algas, vienlaikus izdabājot diviem kungiem. Protams, kungiem par kalpa blēdībām nav ne jausmas, kas sagādā nemazums smieklīgu pārpratumu un kuriozu.

Taču stāsts ir ne tik vien par to, kā ar viltību tikt pie papildus labumiem, stāsts ir arī par diviem mīlniekiem – Trufaldīno un Smeraldīna, kuri nevar apvienoties līdz pat pēdējām izrādes minūtēm. Iespējams, kāds vēl saskatīs mīlestības mozaīku, kuru veido pārējie lugas varoņi.

Atnāksim un noskaidrosim, vai Trufaldīno izvairīsies no soda, kurš tam draud par mānīšanos un vai viņš iegūs mīļotās Smeraldīnas roku.

Izrādes režisors Arvīds Matisons, kurš pats uz skatuves iejutīsies Doktora Lombardi lomā.

«Te še, te tur es parādījos droši

Un palīdzēju liktenim ar savu prātu

Jo mīlestības priekšā prāts ir kā bez jaudas.. »

Biļetes iegādājamas Jelgavas kultūras nama kasē un «bilesuparadize.lv».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu