Rumānija pieprasa NATO spēku pārgrupēšanu Ukrainas krīzes dēļ (32)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

NATO ir jāpārdislocē bruņotie spēki Austrumoreiopā un jāieņem stingra nostāja, lai nepieļautu Ukrainas krīzes izplatīšanos, ceturtdien intervijā ziņu aģentūrai AFP sacīja Rumānijas ārlietu ministrs Titus Korlecjans.

«Rumānijai ir konkrētas cerības attiecībā uz pārdislokāciju un NATO jūras, gaisa un sauszemes spēku pārgrupēšanu austrumu virzienā,» sacīja ministrs. «Melnās jūra reģionam ir jākļūst par NATO un Eiropas Savienības (ES) augstāko prioritāti.»

Bukareste ir «stipri noraizējusies par notikumu attīstību Ukrainā, kam ir ļoti nopietna ietekme uz starptautisko drošību,» sacīja Korlecjans, norādot, ka viņa valsts atrodas «uz frontes līnijas».

«Mēs neesam ieinteresēti sadursmē starp ES un Krieviju», bet ja Maskava izvēlēsies eskalāciju, «pastāv iespēja, ka tiks noteiktas jaunas sankcijas».

Jautājums par Krievijas dabas gāzes piegādēm nedrīkst kļūt par iemeslu, lai «aizmirstu par starptautisko tiesību pamatvērtībām», uzsvēra ministrs.

«Dzirdams daudz runu par Eiropas atkarību no Krievijas gāzes, bet Krievija arī ir atkarīga no Eiropas tirgiem», norādīja Korlecjans. «Krievija varētu būt ieinteresēta klausīties, ko Eiropa vēlas Ukrainas jautājumā.»

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu