90 gadus veca sieviete mēģina izceļot no Latvijas ar nederīgu pasi (46)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ceturtdien, 10.aprīlī, Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi bija spiesti atteikt izceļošanu no valsts kādai 90 gadus vecai  Latvijas valstspiederīgajai, portālu «Apollo» informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Sirmā kundze vēlējās izceļot uz Krieviju, bet uzrādīja pasi, kas nav derīga ceļošanai ārpus Šengenas zonas valstīm. Pase izniegta 1998.gadā ar derīguma termiņu 50 gadi.

Robežsardze atgādina, ka Latvijas pilsoņa pase, kas izdota laikposmā no 2002.gada 1.jūlija līdz 2007.gada 19.novembrim un kuras derīguma termiņš ir 50 gadu, un Latvijas nepilsoņa pase, kas izdota laikposmā no 1997.gada 10.aprīļa līdz 2007.gada 19.novembrim un kuras derīguma termiņš ir 50 gadu, nav derīga ceļošanai, izņemot ceļošanu līdz 2017.gada 19.novembrim uz valstīm, kas piemēro Šengenas aquis noteikumus par robežkontroles atcelšanu pie iekšējām robežām.

Šogad robežsargi tieši uz robežas izceļošanas brīdī konstatējuši 12 šādus gadījumus, kad cienījama vecuma cilvēki ar šīm ceļošanai nederīgām pasēm vēlējās doties uz Krieviju, Baltkrieviju, Angliju un Īriju, bet bija spiesti pārtraukt savu ceļojumu un atgriezties valstī.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu