Vairums kabeļoperatoru izpildījuši lēmumu par «Rossija RTR» (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: *USB*, CC BY-SA 2.0

Vairums Latvijas kabeļoperatoru jau izpildījuši lēmumu par kanāla «Rossija RTR» retranslācijas pārtraukšanu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) informācijas centra vadītāja Sanita Blomniece.

26 kabeļoperatori ir rakstiski apliecinājuši NEPLP lēmuma izpildi, bet no 7 operatoriem šāds apliecinājums vēl nav saņemts.

Tiem kabeļoperatoriem, kuri līdz 11.aprīlim nebūs rakstiski informējuši NEPLP par lēmuma izpildi, tiks nosūtīta atkārtota brīdinājuma vēstule, kurā tiks informēts par NEPLP tiesībām veikt lēmuma piespiedu izpildi Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā. Tas nozīmējot lēmuma izpildi ar policijas palīdzību, kā arī iespēju piemērot piespiedu naudu.

Kā ziņots, NEPLP nosūtīja vēstules visiem kabeļoperatoriem, kuriem ir izsniegtas TV kanāla «Rossija RTR» retranslācijas atļaujas, lai informētu par lēmumu uz trim mēnešiem ierobežot šī kanāla retranslāciju.

NEPLP ir nosūtījusi vēstuli arī uzņēmuma 'Viasat» vadītājam Baltijas valstīs Raivo Rostam, kurā aicina ievērot NEPLP lēmumu.

Tāpat NEPLP arī atgādina, ka kabeļoperatori var aizstāt «Rossija RTR» tikai ar programmām, kuru retranslācijai tie ir saņēmuši retranslācijas atļauju. Šīm programmām ir jāatbilst Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma prasībām.

Jau vēstīts, ka NEPLP pieņēmusi lēmumu uz trim mēnešiem ierobežot TV kanāla «Rossija RTR» retranslāciju Latvijā.

NEPLP izplatītajā paziņojumā norādīts, ka, «izskatot administratīvo lietu par iespējamo Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pārkāpumu Latvijas teritorijā retranslētās programmas «Rossija RTR» saturā, NEPLP pieņēmusi vienbalsīgu lēmumu aizliegt retranslēt programmu «Rossija RTR» Latvijas teritorijā trīs mēnešus no šī lēmuma spēkā stāšanās dienas».

«Pārbaudot «Rossija RTR» ierakstus no 2014.gada 2.marta līdz 17.martam, NEPLP konstatēja, ka programmas ziņu un citos raidījumos ir ietverta informācija, kas pārkāpj Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu.»

Šāda informācija programmā «Rossija RTR» tikusi atspoguļota regulāri.

NEPLP lēmums stājās spēkā 8.aprīlī.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu