Lavrovs uzskata, ka vēršanās pret Krieviju apdraud Eiropu (322)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pret Krieviju vērsta noskaņojuma pieaugums saistībā ar krīzi Ukrainā apdraud stabilitāti Eiropā, piektdien paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

«Pašreizējā pret Krieviju vērstā noskaņojuma uzkurināšana notiek uz fona, kad daudzās Eiropas valstīs pieaug rasisms un ksenofobija, palielinās ultraradikālo grupējumu skaits un tiek pievērtas acis uz neonacisma fenomenu - Ukrainā vai citur,» sacīja Lavrovs, Maskavā tiekoties ar Krievijas nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Lavrovs, par kura teikto ziņoja aģentūra «RIA-Novosti», uzsvēris, ka tas «rada acīmredzamus draudus stabilitātei Eiropā».

Krievijas ārlietu ministrs arī pauda viedokli, kā panākt Ukrainas krīzes deeskalāciju.

«Tam ir nepieciešams pārtraukt notikušu faktu uzspiešanu, pārtraukt mēģinājumus jebkurā veidā leģitimizēt «Maidana» valdību, neattīstot dialogu ar visiem bez izņēmuma Ukrainas politiskajiem spēkiem un reģioniem,» sacīja Lavrovs.

Komentāri (322)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu