Latviju apmeklēs ASV Kongresa delegācija (61)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

No 15. līdz 16.aprīlim Latvijā viesosies ASV Kongresa senatoru delegācija Džona Makeina vadībā. Delegācijā būs trīs ASV senatori: Džons Makeins, Džons Baraso un Džons Hovens, portāls «Apollo» uzzināja ASV vēstniecībā Rīgā.

Viesošanās Rīgā ir daļa no plašākas reģionālas vizītes, kuras ietvaros delegācija apmeklēs arī Norvēģiju, Igauniju, Lietuvu un Moldovu.

Latvijā senatori tiksies ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kā arī Latvijas valdības, Saeimas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem. Senatoru delegācija apmeklēs arī Ādažu militāro bāzi, kur notiek ASV, Latvijas un Igaunijas karavīru kopīgie mācības «Operation Summer Shield XI».

Makeins ASV Pārstāvju palātā 1982.gadā ievēlēts no Arizonas. 1986.gadā viņš tika ievēlēts ASV Senātā, kur pašlaik darbojas piekto termiņu. Makeins darbojas Senāta Ārlietu, Nacionālās drošības un valsts pārvaldes, Bruņoto spēku, kā arī Amerikas indiāņu lietu komisijās. 2008.gada ASV prezidenta vēlēšanās Makeins bija republikāņu partijas kandidāts.

Baraso ASV senātā ievēlēts no Vaiomingas; viņš pārstāv republikāņu partiju. Baraso Senātā iecelts 2007.gada jūnijā un 2012.gadā ievēlēts uz pilnu laiku, sešiem gadiem. Baraso darbojas Senāta Enerģijas un dabas resursu, Vides un sabiedrisko lietu, Amerikas indiāņu lietu un Ārlietu komisijās.

Savukārt Hovens republikāņu partijas pārstāvis no Ziemeļdakotas, ASV Senātā ievēlēts 2011.gadā. Senators darbojas Senāta Budžeta plānošanas, Enerģijas un dabas resursu, Lauksaimniecības, pārtikas und mežsaimniecības, kā arī Amerikas indiāņu lietu komisijās. Pirms ievēlēšanas ASV Senātā Hovens 10 gadus bija Ziemeļdakotas gubernators.

Komentāri (61)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu