Atklātībā nonācis ziņojums: Ziemeļkoreja esot spējīga iznīcināt ASV (238)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gord McKenna, CC BY-NC-ND 2.0

Atklātībā nonācis ASV Iekšzemes drošības departamenta (Departament of Homeland Security) ziņojums, kurā brīdināts par Ziemeļkorejas gatavību uzbrukumam, kas var pilnībā paralizēt Savienotās Valstis, ziņo «WND politics».

Ziņojums joprojām nav pieejams plašākai publikai, taču ASV kongresa padomnieka Iekšzemes drošības jautājumos – Pītera Vincenta Praja rīcībā ir šī ziņojuma kopija. Ziņojumā rakstīts, ka Ziemeļkoreja varētu izmantot savu «Uhna-3» nesējraķeti, lai kosmosā, līdzīgi kā satelītu, nogādātu kodolgalviņu.

Ziņojumā tiek paredzēts, ka kodolgalviņa varētu tikt izšauta virs Dienvidpola, jo ASV dienvidos neesot uzstādīti priekšlaicīgās brīdināšanas sistēmu radari un nav arī raķešu pārtvērēju sistēmu.

Ziemeļkoreja uz ASV varētu raidīt elektromagnētisko kodolgalviņu, kas pilnībā paralizētu visu kritisko infrastruktūru – telekomunikācijas, bankas, finanšu sektoru, naftas un gāzes cauruļvadus, transportu, pārtikas un ūdens apgādi, kā arī glābšanas dienestus un satelītsistēmas.

Ziņojums tapis 2013.gada pavasarī, pēc tam, kad Ziemeļkorejas valdība piedraudēja Vašingtonai ar preventīvu kodoluzbrukumu. Ziemeļkoreja veiksmīgi izmēģinājusi uzbrukuma scenāriju trīs mēnešus pirms draudu izteikšanas. Izmēģinājuma laikā Ziemeļkoreja veikusi pilnu savu kodolspēku mobilizāciju.

«Ziemeļkorejieši pārbauda savas iespējas,» sacīja Prajs. «Izskatās, ka Phenjana plāno kaut ko lielu pret ASV».

Komentāri (238)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu