Antonovs apstrīdējis atbrīvošanu no amata (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijušais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs ir apstrīdējis lēmumu par viņa atbrīvošanu no amata.

Antonovs aģentūrai LETA pastāstīja, ka rīkojumu par viņa atbrīvošanu no amata ir pārsūdzējis šodien un pieteikums ir iesniegts Administratīvajā rajona tiesā. Nedēļas laikā viņš zināšot, vai tiesa pieteikumu ir pieņēmusi izskatīšanai.

Kā aģentūru informēja tiesā, pieteikums vēl nav reģistrēts. Pēc pieteikuma saņemšanas tiesai septiņu dienu laikā ir jālemj par lietas ierosināšanu, pieteikuma atstāšanu bez virzības vai atteikumu ierosināt lietu.

Jau ziņots, ka valdība 11.martā atbalstīja VARAM valsts sekretāra Antonova atbrīvošanu no amata saistībā ar pieļautajiem pārkāpumiem, pieņemot lēmumu par finansējuma piešķiršanu Karvas HES projektam, lai gan iepriekš finansējums ticis noraidīts projekta neatbilstības dēļ. Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija secinājusi, ka Antonovs pārkāpumus izdarījis apzināti, zinot rīcības prettiesiskumu.

Antonovs lēmumu par finansējuma piešķiršanu bija pieņēmis vienpersoniski, nesaskaņojot to ar nevienu citu ministrijas atbildīgo amatpersonu. Viņš arī vienpersoniski esot pārvērtējis Vides investīciju fonda lēmumu finansējumu nepiešķirt, kas arī esot vērtējams kā apzināta rīcība. Turklāt līdz šim šāda satura vienpersoniska lēmuma sagatavošana un pieņemšana nav bijusi Antonova profesionālās darbības pieredzē, teikts atzinumā. Dokumentā arī apgalvots, ka Antonovs apzināti vēlējies panākt, lai viņa rezolūcija par finansējuma piešķiršanu tiktu izpildīta.

Antonovs pagājušā gada decembra beigās licis dienas laikā sagatavot Vides investīciju fonda lēmumu par finansējuma piešķiršanu SIA «Patina», lai gan iepriekš naudas piešķiršana tikusi atlikta, turklāt iepriekšējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs izdeva rīkojumu par sadarbības pārtraukšanu ar šo uzņēmumu.

Karvas HES, kuru vides organizācijas vaino Vaidavas upes vides sagandēšanā, īpašnieks to pieteica 500 000 eiro līdzfinansējumam kā videi draudzīgu projektu.

Antonovs pēc valdības sēdē pieņemtā lēmuma par viņa atbrīvošanu no amata žurnālistiem sacīja, ka noteikti vērsīsies tiesā par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK) rīkojumu atbrīvot viņu no amata.

Pagājušajā nedēļā Antonovu iecēla pašvaldības SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» valdes priekšsēdētāja amatā.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu