Kaļiņingradas valdības pārstāvji atceļ vizīti uz Latviju (110)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kaļiņingradas valdības pārstāvji uz vēlāku laiku atcēluši vizīti uz Latviju, aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

Eihenbaums gan neatklāja iemeslus, kāpēc vizīte atcelta, vien norādot, ka, iespējams, tas ir saistīts ar Latvijas nostāju pret Krievijas veikto Ukrainai piederošās Krimas aneksiju.

Tāpat Eihenbaums neatklāja, ar ko Kaļiņingradas valdības pārstāvjiem bija plānots tikties, taču uzsvēra, ka vizītes bija plānotas ļoti augstā politiskā līmenī.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Krimas, kā arī Sevastopoles pašpasludinātie līderi ir parakstījuši līgumu par Ukrainai piederošās pussalas aneksiju. Īsi pirms tam Putins izskatīšanai Federācijas padomē iesniedza attiecīgu likumprojektu par okupētās Ukrainas teritorijas aneksiju, uzņemot Krimu un Sevastopoles pilsētu Krievijas sastāvā divu atsevišķu federālo subjektu statusā.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) ir uzsvēris, ka Krievijas veiktā Krimas aneksija atstāj negatīvu ietekmi uz visu Eiropas drošību, kurā tieši NATO turpina spēlēt izšķirošo lomu.

Komentāri (110)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu