Prokurors: Pistoriuss nošāvis draudzeni sarunas laikā (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidāfrikas paraolimpiskais sprinteris Oskars Pistoriuss savu draudzeni modeli Rīvu Stīnkempu nošāvis laikā, kamēr caur tualetes durvīm abi runājuši un strīdējušies, šodien tiesas sēdes laikā apgalvojumu izteicis prokurors Gerijs Nels.

Kā ziņots, 27 gadus vecais Pistoriuss apsūdzēts Stīnkempas nošaušanā viņa mājā Pretorijā Svētā Valentīna dienā aizvadītā gada 14. februārī. Pistoriuss tiesā vairākas reizes izteicies, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis «šausmīgi nobijies», ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā.

«Viņa stāvēja pie tualetes durvīm un runāja ar tevi, kamēr nošāvi viņu,» Nels sēdes laikā vērsās pie Pistoriusa, sakot, ka strīds ir vienīgais «saprātīgais skaidrojums», kāpēc Stīnkempa stāvējusi ar seju pret durvīm.

«Tā nav tiesa,» atbildēja Pistoriuss, sakot, ka kliedzis uz, kā pats uzskatījis, zagli. Nels gan apgalvoja, ka, ja tā būtu patiesība, Stīnkempa nebūtu stāvējusi pie durvīm, bet gan atkāptos no tām.

«Nedomāju, ka kāds var prognozēt, kur viņa būtu stāvējusi,» teica Pistoriuss.

Pirmdien sākās lietas izskatīšanas piektā nedēļa, kuras gaitā Pistoriuss atvainojies noslepkavotās draudzenes ģimenei, kā arī uzsvēris, ka par notikušo viņu vajā murgi, turklāt šobrīd pašam esot problēmas ar iemigšanu un viņš lieto antidepresantus.

Kā šonedēļ traģisko nakti atcerējies Pistoriuss, viņš izdzirdējis troksni vannas istabā, tāpēc uz kāju stumbeņiem devies lejā pa trepēm, paralēli saucot draudzenei, kas, viņaprāt, bijusi guļamistabā, lai zvana policijai. Turpinājumā viņš uzskatījis, ka dzird durvju aizciršanos, un klusi piegājis pie tām. Dzirdot skaņu, kas likusies kā durvju uzmanīga vēršana vaļā, Pistoriuss uzskatījis, ka viņam uzbruks, tāpēc atklājis uguni, izšaujot četras reizes.

Tikmēr Nels vairākus no šiem Pistoriusa apgalvojumiem nosaucis par nereāliem, iztaujājot sportistu, kāpēc viņš nav pārliecinājies, kur draudzene atrodas.

Tiesa iepriekš lietas izskatīšanu pagarinājusi līdz 16.maijam. Sākotnēji tika uzskatīts, ka lielu publicitāti ieguvusī prāva, kas sākās 3. martā, noslēgsies 20. martā.

Ja Pistoriuss tiks atzīts par vainīgu, viņam draud 25 gadu ieslodzījums vai pat mūža cietumsods.

Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, aizpagājušajā vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu