Vai atmodas laikā noārdītais «Dzelzs priekškars» aužas no jauna? (310)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pastāv ļoti liela varbūtība, ka iepriekš atmodas laikā noārdītais «Dzelzs priekškars» tagad aužas no jauna un šķels Eiropu no Baltijas līdz Melnajai jūrai, šodien partijas «Vienotība» domes sēdē sacīja domes priekšsēdētāja Sandra Kalniete.

Krievijas agresija Ukrainā ir satricinājusi starptautisko situāciju, tāpēc pašlaik vienotība politikā ir vajadzīga vairāk kā jebkad agrāk. Ukrainas aplaupīšanas izraisītā krīze izvirza nepieciešamību vēlreiz skaidrāk apliecināt savu vērtību izvēli, uzsvēra politiķe.

«Mūs vieno Eiropas vienotības ideja. «Vienotība» ir Eiropas vienotības partija,» akcentēja Kalniete, norādot, ka Latvija kļūst stiprāka stiprākā Eiropā. Šo ideju cenšas graut gan labējie, gan kreisie radikāļi, kuriem ir parādījies jauns sabiedrotais - Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Sabiedrība ir ieguvusi iepriekš, «Vienotībā» apvienojoties trim politiskajām partijām. Līdz ar politisko spēku konsolidāciju ir jābūt arī skaidriem idejiskajiem pamatiem paplašinātai «Vienotībai». «Vienotības» un reģionālo partiju vienošanās paredzēs sadarbību ar pieredzējušām personībām, katrai no kurām ir sava politiskā pagātne. Kalniete prognozēja, ka Sadarbības padomei nereti būs jāpūlas saskaņot viedokļus. Taču parlamentārā sistēma tieši paredz meklēt kompromisu starp dažādiem uzskatiem.

Kā ziņots, «Vienotība» šodien domes sēdē parakstīs vienošanos par sadarbību ar sešām reģionālajām partijām - «Valmierai un Vidzemei», «Kuldīgas novadam», «Talsu novada attīstībai», «Tukuma pilsētai un novadam», «Ogres novadam» un Jēkabpils reģionālo partiju.

Parakstot vienošanos, partijas kļūs par stratēģiskiem partneriem, kuru kopīgs mērķis ir stabilas labēji centriskas valdības koalīcijas izveide, paredzot sadarbību 12.Saeimas vēlēšanu periodā un visā tās pilnvaru laikā, aģentūru LETA informēja «Vienotības» preses sekretāre Laila Timrota.

Partiju sadarbības mērķis ir nodrošināt Latvijas ilgtspējīgu un līdzsvarotu izaugsmi, Latvijas novadu un pilsētu attīstību, kā arī iespējami plašāku sabiedrības līdzdalību politikas veidošanā.

Komentāri (310)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu