No pazudušās lidmašīnas bijis «izmisīgs zvans pēc palīdzības» (59)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Aviokompānijas «Malaysia Airlines» pazudušās lidmašīnas otrais pilots mirkli pirms tam, kad lidmašīna pazuda no radariem, veicis zvanu no sava mobilā telefona, sestdien vēsta izdevums «New Straits Times».

Medija rīcībā ir ziņas, ka pavisam neilgi pirms lidmašīnas pazušanas otrais pilots kādam zvanījis, taču tad pēkšņi saziņa aprāvusies. Tas gan noticis, jo lidmašīna strauji attālinājusies no mobilo sakaru torņa.

«New Straits Times» vēsta, ka tas bijis «izmisīgs sauciens pēc palīdzības», taču izmeklēšanas interesēs izdevuma avots vairāk informācijas nav atklājis.

«Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777-200» mistiski pazuda 8.martā ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu. Tajā atradās 239 cilvēki.

Austrālijas kuģim «Ocean Shield» Indijas okeāna dienvidos izdevies uztvert četrus signālus. Izanalizējot pirmos divus, secināts, ka tiek nākuši no lidmašīnas «melnās kastes».

Austrālijas premjerministrs Tonijs Abots piektdien paudis pārliecību, ka pazudušās lidsabiedrības «Malaysia Airlines» lidmašīnas meklēšanā atklātie signāli patiešām nāk no okeāna dzelmē nogrimušā lidaparāta «melnās kastes».

«Mēs esam ļoti sašaurinājuši meklēšanas rajonu un esam ļoti pārliecināti, ka signāli ir no «melnās kastes»,» pirms tikšanās ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu paziņoja Abots.

Lidojumu ierakstus saturošā «melnā kaste» avārijas signālu raida aptuveni 30 dienas. Tās atrašana ir izšķirošs faktors, lai noskaidrotu patiesību, kas notika ar mīklaini pazudušo lidmašīnu.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu