«TTT Rīga» un «Cēsis» sasniedz LSBL finālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: tttriga.lv

Abas galvenās favorītes «TTT Rīga» un «Cēsis» šodien sasniedza Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālu.

Pusfināla sērijas otrajā mačā «TTT Rīga» ar rezultātu 74:46 (17:12, 14:15, 23:12, 20:7) izbraukumā pārspēja RSU/«Merks» vienību.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 14 gūtajiem punktiem bija Baiba Eglīte, pa 13 punktiem sameta Kitija Laksa un Ieva Kūlīte, kuras rēķinā bija arī desmit atlēkušās bumbas, bet ar 12 punktiem atzīmējās amerikāniete Sidnija Kārtere.

Tikmēr RSU/«Merks» rindās rezultatīvākā ar 12 punktiem bija Kate Aizsila, bet Daina Lazdeniece pievienoja desmit punktus un 12 atlēkušās bumbas.

Sērijā līdz divām uzvarām «TTT Rīga» komanda, kas pagājušās nedēļas nogalē triumfēja «Nordea» Basketbola līgā (NBL), bija pārāka ar rezultātu 2-0.

Tikmēr pašreizējā Latvijas čempione «Cēsis» ar otrajā mačā sestdien ar 84:61 (21:20, 21:10, 12:15, 30:16) izbraukumā uzveica «Vega 1»/«Liepāja» basketbolistes.

Šajā mačā rezultatīvākā ar 24 punktiem bija Zane Jākobsone, bet 18 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja amerikāniete Džesika Mūra.

Savukārt liepājniecēm ar 18 punktiem atzīmējās amerikāņu leģionāre Aleksandra Stelfoksa.

Arī šajā sērijā «Cēsis» uzvarēja ar 2-0.

Identiskas pusfināla sērijas LSBL bija arī pērn, kad gan RSU/«Merks», gan Liepājas klubs savas pretinieces pa reizei spēja uzveikt.

Kā zināms, regulāro sezonu Latvijas komandas aizvadīja NBL čempionātā, četrām labākajām kvalificējoties LSBL izslēgšanas spēlēm. NBL finālā «TTT Rīga» pagājušajā nedēļas nogalē ar rezultātu 60:50 pārspēja iepriekšējā gada čempiones «Cēsis».

Pērnajā sezonā «Cēsis» uzvarēja pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja vēsturē trešo Latvijas čempionu titulu un otro pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu