Gulbis uzzina pretinieku Montekarlo turnīra pirmajā kārtā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis nākamajā nedēļā plānoto Montekarlo «Masters 1000» sērijas turnīru uzsāks ar maču pret ukraini Aleksandru Dolgopolovu, noskaidrojās šodien notikušajā izlozē.

Šobrīd ATP rangā Gulbis ieņem 23. vietu, bet Dolgopolovs atrodas pozīciju augstāk, 22. pozīcijā, un turnīrā izlikts ar 17. numuru.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā tikušies vienu reizi, kad 2011. gadā tieši Montekarlo turnīra pirmajā kārtā latvietis izcīnīja uzvaru ar 6-1, 6-4.

Līdz šim pēdējo maču Gulbis aizvadīja 21. martā, kad neizmantoja mačbumbu Maiami «Masters 1000» sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar francūzi Žiljēnu Beneto.

Kopā šosezon latvietis uzvarējis 15 no 21 ATP sērijas mača. Gulbis ieņem 14. vietu ATP čempionu rangā, kurā tiek ņemti vērā tikai šī gada rezultāti.

Tikmēr Dolgopolovs pēc mierīga gada sākuma ļoti veiksmīgi aizvadījis pēdējos četrus turnīrus. Sākotnēji viņš triumfēja Riodežaneiro turnīrā, nedēļu vēlāk tika līdz pusfinālam Akapulko turnīrā, pēc tam to paveica arī prestižajās Indianvelsas «Masters 1000» sacensībās, bet Maiami zaudēja vien ceturtdaļfinālā.

Līdz ar to ATP čempionu rangā Dolgopolovs šobrīd ieņem ļoti augsto sesto vietu.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētājs tiksies ar spāni Giljermo-Garsiju Lopesu, kurš sestdien vēl piedalīsies Kasablankas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra pusfinālā, vai speciālo ielūgumu jeb wild card saņēmušo mājinieku Benžamēnu Balerē.

Pērn šī turnīra otrajā kārtā Gulbis ar 0-6, 6-3, 3-6 piekāpās argentīnietim Huanam Monako. Tāpat viņš tieši otrajā kārtā zaudējis arī 2010. un 2011. gadā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu