Straujuma: «Vienotība» nedrīkst būt Vecrīgas partija (56)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partija «Vienotība» nedrīkst būt Vecrīgas vai Rīgas partija, politiskajam spēkam ir jāņem vērā arī reģionu intereses, šodien «Vienotības» domes sēdē sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa norādīja, ka «Vienotībai» ir jāraugās uz to, kā nodrošināt satiksmi no Suntažiem uz Taurupi, kā saglabāt labā stāvoklī Kuldīgas vecpilsētu, kā arī jārisina citi reģionu iedzīvotāju aktuālie jautājumi.

Premjerministre pauda, ka šodien domes sēdē notikusī «Vienotības» un reģionu partiju parakstītā vienošanās ir Latvijas vēsturē nebijis panākums, apvienojoties sešām partijām.

Straujuma pauda, ka tas, vai izdosies politisko spēku konsolidācija, var ietekmēt to, kādā ģeopolitiskā virzienā attīstīsies Latvijas politika. Saistībā ar to, ka viena valsts ir anektējusi otras valsts daļu, Eiropa nevarēs vienkārši noskatīties, ja notikumi attīstīsies tā kā mēs negribētu - ja Krievija turpinās anektēt Ukrainas daļu, sankcijas būs neizbēgamas, uzsvēra politiķe.

Kā ziņots, partija «Vienotība» šodien domes sēdē parakstīja vienošanos par sadarbību ar reģionālajām partijām - «Kuldīgas novadam», «Ogres novadam», «Tukuma pilsētai un novadam», «Valmierai un Vidzemei» un Jēkabpils reģionālo partiju.

«Vienotības» un reģionālo partiju sadarbības mērķis ir nodrošināt Latvijas ilgtspējīgu un līdzsvarotu izaugsmi, Latvijas novadu un pilsētu attīstību, kā arī iespējami plašāku sabiedrības līdzdalību politikas veidošanā.

Parakstot vienošanos, partijas kļūst par stratēģiskiem partneriem, paredzot sadarbību 12.Saeimas vēlēšanu periodā un visā tās pilnvaru laikā un saskaņotu rīcību arī 8.Eiropas parlamenta vēlēšanās un visā tā sasaukuma periodā.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu