Dramatiskā Kurzemes derbijā «Ventspils» sagādā pirmo zaudējumu «Liepājai» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fkventspils.lv

Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta Kurzemes derbijā šodien dramatiskā cīņā uzvaru izcīnīja čempione «Ventspils», kas ar 3:2 (1:1) savā laukumā pieveica jaundibināto klubu «Liepāja».

Spēles rezultātu atklāja tieši liepājnieki, kad pēc soda sitiena ar galvu precīzs bija slovāks Ivans Peča, tomēr jau 20. minūtē Jurijs Žigajevs ar 11 metru soda sitienu panāca izlīdzinājumu 1:1.

Otrā puslaika sākumā albānis Nduje Muječi jau vadībā izvirzīja «Ventspils» futbolistus, tomēr 64. minūtē Jānis Ikaunieks ar 11 metru soda sitienu panāca 2:2. Tomēr ar to cīņa nebeidzās, 79. minūtē uz liepājnieku vārtiem tika nozīmēta vēl viena «pendele» un uzvaru mājiniekiem izrāva Vadims Jančuks.

Šis «Liepājas» futbolistiem bija pirmais zaudējums oficiālās spēlēs.

Vēl rezultatīvā cīņā sestdien «Jūrmala» ar rezultātu 4:2 (2:0) izbraukumā pārspēja «Metta»/«Latvijas Universitāte» futbolistus.

Pirmā puslaika izskaņā divus vārtus jūrmalniekiem minūtes laikā guva spānis Huans Manuels Ernandess Sančess jeb Huanma, tomēr otrā puslaika pirmajās 15 minūtēs Gatis Kalniņš un Rūdolfs Puķītis palīdzēja «Metta»/LU komandai panākt 2:2. Tomēr uzvaras vārtus 86. minūtē viesiem guva Artjoms Loginovs, bet jau kompensācijas laikā punktu cīņai pielikta vēl viens spāņu futbolists Lukass Esekjels Trekariči Lojakono.

Savukārt vēl divas spēles gaidāmas svētdien - «Jelgava», kas nav zaudējuši jau 12 oficiālos mačos pēc kārtas, Olainē uzņems «Skonto» futbolistus, bet Daugavpils «Daugava», kurai trīs spēles diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt leģionārs Murads Gusenovs, tiksies ar Rīgas «Daugavu».

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem trijās cīņās pārņēmusi «Ventspils» komanda, kurai ar septiņiem punktiem seko »«Liepāja» un «Jelgava».

Pa četriem punktiem tagad ir virslīgas debitantei «Daugavpils» un «Jūrmalai», bet pa trim punktiem izcīnījušas «Skonto», Daugavpils «Daugava» un «Metta»/LU. Savukārt tabulas apakšgalā ir Rīgas «Daugava» un Jūrmalas «Spartaks», kas ieguvuši pa vienam punktam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu