Vairāk nekā 1200 bijušo LM darbinieku joprojām meklē darbu (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

No 1336 Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētajiem bijušajiem rūpnīcas «Liepājas metalurgs» darbiniekiem jaunu darba vietu atraduši 103 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja NVA.

Vēl 614 cilvēki iesaistījušies NVA piedāvātās mācībās, no kuriem daļa tās jau pabeiguši - 297 cilvēki izvēlējušies apgūt valsts valodu, 115 iziet profesionālo apmācību, 109 bezdarbnieki apgūst kādu svešvalodu vai prasmes darbā ar datoru, bet 93 iesaistījušies transporta programmās.

Turklāt gandrīz visi jeb 1250 atbrīvotie «Liepājas metalurga» darbinieki ir iesaistījušies konkurētspējas paaugstināšanas pasākumu īsajās nodarbībās. Īpaši populāras ir dažādas informācijas dienas un semināri, piemēram, «Kā efektīvi meklēt darbu?», «Komunikācijas prasmju attīstīšana», «Prasme strādāt pārmaiņu apstākļos», kā arī speciālistu individuālās konsultācijas, piemēram, jurista, psihoterapeita un psihologa konsultācijas.

«Kā valsts iestāde mēs sniedzam nozīmīgu atbalstu gan tūlīt pēc darbinieku atbrīvošanas, gan tagad - gan cilvēku izglītošanā, gan sagatavojot nākamajiem piedāvājumiem darba tirgū. Tomēr kā nākamais solis - jāvērtē, kādu atbalstu šie cilvēki saņems, kad jūlija beigās augustā viņiem beigs maksāt bezdarbnieka pabalstu,» uzsver NVA speciāliste Iveta Kancēna.

Kopumā Liepājā bezdarba līmenis pēdējās nedēļās samazinās, norāda NVA pārstāve. Iemesls tam ir sezonas darbu sākums ceļu remontā, ēku siltināšanā un citās nozarēs. Pēdējo četru mēnešu laikā NVA Liepājas filiālē reģistrētas 538 jaunas darba vakances, no kurām aizpildītas 433.

Kancēna skaidro, ka reģistrēto vakanču skaita palielinājums Liepājā ir skaidrojams ar darba devēju atsaucību sniegt informāciju par brīvajām darba vietām un piesaistīt savos uzņēmumos «Liepājas metalurga» bijušos darbiniekus. Strauju vakanču skaita pieaugumu radījusi jauna veikala «Rimi» izveide pilsētā.

Lielākais darbaspēka pieprasījums šogad Liepājā ir tirdzniecībā, apstrādes rūpniecībā, starptautiskā pārvadājumu autotransportā un būvniecībā. Apstrādes rūpniecības nozarē biežāk tiek meklēti metālmateriālu metinātāji, šūšanas darba operatori, zivju apstrādātāji un ceha strādnieki.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu