Pretterorisma operācijā Ukrainā ir bojāgājušie abās pusēs (525)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Slavjanskā notiekošās pretterorisma operācijas gaitā ir cietušie un bojāgājušie abās pusēs, svētdien paziņojis Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs.

«Abās pusēs ir bojāgājušie un ievainotie,» sociālajā tīklā «Facebook» paziņoja ministrs. «Mūsu pusē - Ukrainas drošības dienesta darbinieks. Separātistu pusē - nezināms skaits.. (..). Separātisti sākuši aizsargāties, izmantojot dzīvos vairogus.»

Vēl pieci cilvēki Ukrainas drošības spēku pusē ievainoti.

Avakovs piebilda, ka Ukrainas specvienības sākušas pārgrupēties, taču plašāku informāciju neizpauda.

Tikmēr kāds vārdā neminēts informācijas avots Ukrainas drošības spēkos atklājis, ka uzbrukums noticis pie kādas separātistu izveidotas ceļu blokādes.

«Viņi pret drošības spēkiem atklāja uguni,» norādīja avots.

LETA jau ziņoja, ka Ukrainas drošības spēki svētdien sākuši pretterorisma operāciju Slavjanskā, Ukrainas austrumu daļā, kur prokrieviskie separātisti sagrābuši milicijas un drošības dienesta ēkas.

«Piedalās vienības no visām valsts drošības spēku struktūrām. Lai Dievs ar mums!» savā lapā sociālajā tīklā «Facebook» pavēstīja ministrs.

Vēlāk ministrs paziņoja, ka separātisti atklājuši uguni pret drošības spēkiem, un aicināja pilsētas iedzīvotājus palikt mājās un netuvoties logiem.

Ukrainas Doņeckas apgabalā aptuveni 20 bruņoti cilvēki sestdien sagrāba milicijas iecirkni un Drošības dienesta administratīvo ēku Slavjanskas pilsētā.

Ēkas Slavjanskā sagrāba bruņoti cilvēki maskēšanās tērpos.

Vēlāk sestdien tika ieņemts arī milicijas iecirknis citā Doņeckas apgabala pilsētā Krasnijlimanā.

Komentāri (525)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu