«Liverpool» uzvar smagsvaru duelī un pietuvinās premjerlīgas titulam (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Svarīgu panākumu cīņā par Anglijas premjerlīgas titulu šodien izcīnīja «Liverpool FC», kas savā laukumā ar 3:2 (2:0) pārspēja citu trofejas tīkotāju «Manchester City».

Pirms spēles tika ieturēts minūtes klusuma brīdis, godinot 96 «Liverpool» līdzjutējus, kuri gāja bojā pirms 25 gadiem Šefildas stadionā «Hillsborough». Atgadījums risinājās 1989. gada 15. aprīlī, kad Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa pusfinālā laikā starp «Liverpool» un «Nottingham Forest» iebruka tribīnes, kurās atradās Liverpūles kluba līdzjutēji.

Zīmīgi, ka viens no bojāgājušajiem bija līdzšinējā «Liverpool» kluba kapteiņa Stīvena Džerarda brālēns.

Pēc emocionālā pirmsspēles ievada, mājinieki maču uzsāka ļoti azartiski. Cīņas 6. minūtē Urugvajas uzbrucējs Luiss Suaress izdarīja lielisku piespēli talantīgajam Liverpūles pussargam Rahīmam Stērlingam, kurš nonāca aci pret aci ar «Manchester City» vārtsargu Džo Hārtu. Mājinieku futbolists nodemonstrēja lielisku tehniku un izvirzīja klubu vadībā (1:0).

Turpinājumā no viesu sastāva savainojuma dēļ izkrita viens no līderiem Jaja Turē no Kotdivuāras, bet vēl dramatiskāku situāciju «Manchester City» futbolistiem izveidoja pretinieku aizsargs slovāks Martins Škrtels, kurš 26. minūtē pēc Džerarda piespēles no stūra sitiena izspēles dubultoja rezultātu uz tablo (2:0). Centra aizsargam šie bija jau septītie vārti šīs sezonas turnīrā. Puslaika atlikušajās minūtēs mājinieki bija ļoti tuvu, lai gūtu arī trešos vārtus.

Otrajā puslaikā pārliecinošāk sāka spēlēt viesu spēlētāji. Mača 57. minūtē lielisku komandas kombināciju noslēdza «Manchester City» uzbrūkošais pussargs Davids Silva, bet piecas minūtes vēlāk pēc Silvas sitiena bumbu savos vārtos raidīja Glens Džonsons (2:2). Pēcāk Mančestras klubs pārņēma grožus spēlē, regulāri bīstami uzbrūkot. Tomēr 78. minūtē Brazīlijas izlases pussargs Filipe Koutinju izcēlās ar elegantu sitienu no soda laukuma robežas, panākdams mājinieki atkārtotu vadību cīņā. Savukārt atlikušajās minūtēs «Liverpool» futbolisti izturēja pretinieku ofensīvu, sperot plašu soli pretim pirmajam premjerlīgas titulam pēdējās 24 sezonās.

Tikmēr svarīgu panākumu cīņā par ceturto vietu kopvērtējuma tabulā sestdien izcīnīja Liverpūles «Everton» komanda, kas izbraukumā ar 1:0 (0:0) mača izskaņā pārspēja «Sunderland» vienību. Bumbu savos vārtos cīņas 75. minūtē raidīja aizsargs Vess Brauns.

Kopvērtējuma tabulā «Liverpool» tagad ir 77 punkti 34 mačos, bet tai ar 72 punktiem 33 mačos seko Londonas «Chelsea». Tikmēr trešā ar 70 punktiem 32 spēlēs ir «Manchester City», bet «Everton» pēc panākuma ar 66 punktiem 33 cīņās izvirzījusies ceturtajā vietā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu