Rēzeknē sāksies Lieldienu pasākumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien Rēzeknē sāksies un līdz 22.aprīlim turpināsies Lieldienu pasākumi, aģentūru LETA informēja pašvaldības aģentūras «Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs» reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

No šodienas līdz 27.aprīlim Rēzeknē - skvērā pretī «Rimi» lielveikalam - būs izvietotas interaktīvas vides instalācijas, kur paši mazākie varēs jautri izšūpoties kopā ar lielajiem - rīkot olu ripināšanas sacensības un fotografējoties pārtapt par jautriem pavasara zaķiem. Savukārt Festivāla parkā no 18. līdz 21.aprīlim darbosies Lieldienu tirdziņš, kur varēs iegādāties gan amatnieku darinājumus, gan arī dažādus lauku labumus svētku galdam.

Tuvojoties Lieldienām, ikviens aicināts izrotāt arī savu māju. Šim nolūkam jauniešu iniciatīvu centrā «Draugu centrs» četras pēcpusdienas - no šodienas līdz 17.aprīlim - plkst.16 notiks radošās darbnīcas jauniešiem, kurās varēs apgūt jaunas idejas svētku noskaņas radīšanai istabā.

19.aprīlī «Ģimenes sestdienā» Latgales Kultūrvēstures muzejā no plkst.10 līdz 15 ģimenes aicinātas doties baudīt mākslas burvību un plašāk iepazīt gan pieredzējušā mākslinieka Osvalda Zvejsalnieka emocionāli piesātinātās un košās gleznas izstādē «Terra vitae», gan arī topošo jauno Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studentu mācību darbus par dažādām aktuālām tēmām. Tāpat būs apskatāma arī pastāvīgā ekspozīcija «Rēzekne laikmetu griežos» un Latgales keramikas ekspozīcija «Māla un uguns pārvērtību radīts brīnums».

Latgales vēstniecībā «Gors» 15.aprīlī plkst.19, ieskandinot jaunās digitālās ērģeles «Johannus Ecclesia», uzstāsies ērģelniece Iveta Apkalna un valsts kamerorķestris «Sinfonietta Rīga», bet 19.aprīlī plkst.18 ar koncertuzvedumu «Aktrise» viesosies Raimonds Pauls un Latvijas Nacionālā teātra aktieri Madara Botmane un Juris Jope.

Otrajās Lieldienās, 21.aprīlī, plkst.12 teātra studija «Joriks» Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā piedāvās visai ģimenei noskatīties Ostera lugas muzikālo iestudējumu ar jautrām dziesmām un dejām «Šķipsnas pa kaktiņiem jeb briesmīgais Ku-Ka-Re-Ku». Savukārt plkst.17.30 Rēzeknes kultūras namā viesosies Mūzikas un mākslas atbalsta fonds ar Goldmena lugas iestudējumu «Lauva ziemā».

22.aprīlī plkst.15 jaunieši ir aicināti kopā ar brīvprātīgajiem no dažādam valstīm pulcēties Ančupānu piknika vietā un brīvā dabā atraktīvā veidā iepazīt Lieldienu tradīcijas Latvijā, Spānijā, Jordānijā, Gruzijā, Slovākijā un Bulgārijā. Savukārt Lieldienu pasākumā jauniešu iniciatīvu centrā «Draugu centrs» plkst.16 varēs aktīvi darboties, minot mīklas, iepazīstot tautas ticējumus un gatavojot ēdienus.

Apmeklēt Lieldienu svētku dievkalpojumus Rēzeknē kristiešus aicinās Rēzeknes Jēzus Sirds katedrāle, Rēzeknes Sāpju Dievmātes draudze, Rēzeknes Vissvētākās Dievmātes piedzimšanas pareizticīgo baznīca, Rēzeknes Svētā Nikolaja vecticībnieku lūgšanu nams un Rēzeknes Svētās Trīsvienības luterāņu draudze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu