Straujuma nolēmusi iesaistīties KNAB problēmu risināšanā (63)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) nolēmusi iesaistīties Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) jautājuma atrisināšanā un pieļauj, ka gadījumā, ja biroja vadītājs Jaroslavs Streļčenoks turpinās uzstāt, ka nespēj sastrādāties ar biroja priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi, tad tiks rosināts jautājums par biroja vadītāja nomaiņu.

Intervijā LTV raidījumam «Rīta panorāma» premjerministre īpaši uzsvēra, ka situācija KNAB pusotra gada garumā ir nepatīkama, kam par iemeslu ir minētās institūcijas divu vadošo amatpersonu nespēja sastrādāties. Pagaidām ar Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa lēmumu Straujuma nav iepazinusies, bet ir skaidrs, ka viņai kā premjerministrei būs pašai jāiesaistas biroja problēmu atrisināšanā.

«Esmu nolēmusi tikties ar Streļčenoku un Strīķi atsevišķi, bet, ja biroja vadītājs turpinās uzstāt, ka nespēj sastrādāties ar savu vietnieci, tad pieļauju, ka tiks rosināts jautājums par biroja vadītāja neatbilstību amatam,» piebilda Straujuma.

Uz jautājumu, vai Streļčenoka nomaiņa jau ir pārrunāta partijas «Vienotība» iekšienē, Straujuma atbildēja, ka jautājums nav pārrunāts ar nevienu, jo tas esot viņas lēmums un viedoklis.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 10.aprīlī atcēla Streļčenoka lēmumu par savas vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata. Pēc tiesas sēdes Strīķe žurnālistiem norādīja, ka būs darbā tiesas norādītajā laikā. Pilnais tiesas spriedums būs pieejams 24.aprīlī.

Lieta līdz tiesai nonāca pēc tam, kad Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei Strīķei, bet šoreiz valdības vadība strīdā neiejaucās un Streļčenoka rīkojumu neatcēla.

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu