Nepieciešams:
Pavasarīgie aknu salāti (11)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
- Truša aknas – 500 g
- Gaišā sojas mērce – 3 ēdamk.
- Medus – 2 ēdamk.
- Citrons – 2 gab.
- Jaukto lapu salāti – 65 g
- Pākšu pupiņas – 400 g
- Ābols – 2 gab.
- Sarkanais sīpols – 1 gab.
- Eļļa – cepšanai
Pagatavošana:
- Iemarinē truša aknas – liec traukā aknas un pievieno gaišo sojas mērci, tējkaroti medu un sulu no ½ citrona
- Atstāj aknas marinēties vismaz 5 minūtes
- Aknas apcep līdz tās nedaudz karamelizējušās
- Kārto salātus – liec jauktās salātu lapas uz šķīvja, pievieno blanšētas pākšu pupiņas un sarkano sīpolu šķēlītes
- Sagriez ābolu šķēlītes un apslaci ar citronu sulu, lai tās nekļūts brūnas, pievieno salātiem
- Pa virsu kārto karamelizētas trušu aknas
- Atlikušo citrona sulu sajauc ar medu un pārlej salātiem
Aikāgaršo padoms! Pamēģini pagatavot šos salātus izmantojot arī cāļu, vistas, liellopu vai cūku aknas.