Gulbis saglabā savu pozīciju ATP rangā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājis iepriekš ieņemto 23.vietu.

Gulbis svētdien Montekarlo «Masters 1000» sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 2-6, 4-6 piekāpās Aleksandram Dolgopolovam no Ukrainas. Iepriekšējo maču Gulbis bija aizvadījis 21.martā, kad neizmantoja mačbumbu Maiami «Masters 1000» sērijas turnīra otrās kārtas cīņā ar francūzi Žiljēnu Beneto.

Gulbis savas gaitas šajā turnīrā vēl nav noslēdzis, jo duetā ar Kanādas tenisistu Milošu Raoniču viņš vēl piedalīsies dubultspēļu sacensībās, kur pirmajā kārtā viņu pretinieki būs Kolumbijas pārstāvji Huans Sevastjans Kavals un Roberts Fara.

Februāra beigās latvietis pirmoreiz karjerā pakāpās līdz ATP ranga 18.vietai, tomēr jau nākamajā nedēļā izkrita no labāko divdesmitnieka. Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis pašlaik atrodams 14.vietā.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška zaudējis vienu pozīciju un ieņem 663.vietu. Šī valsts otrajam numuram ir zemākā vieta pasaules rangā kopš 2004.gada.

Miķelis Lībietis zaudējis sešas vietas un ieņem 713.pozīciju, bet Mārtiņš Podžus zaudējis astoņas pozīcijas un atkritis uz 749.vietu. Tikmēr Jānis Podžus atkāpies par piecām vietām uz 885.pozīciju, nespējot nosargāt karjeras rekordvietu.

Deivids Jukša rangā zaudējis trīs vietas un ir atrodams 1445.pozīcijā, bet Mārcis Garuts atkāpies par trim pozīcijām uz 1506.vietu.

Ranga pirmajā desmitniekā notikušas divas izmaiņas.

Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir spānis Rafaels Nadals, bet viņam nemainīgi seko serbs Novāks Džokovičs. Trešais ir Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Staņislass Vavrinka no Šveices, bet ceturto vietu ieņem 17 «Grand Slam» titulus ieguvušais šveicietis Rodžers Federers, kuram seko čehs Tomāšs Berdihs.

Spānis Davids Ferrers ir sestais, bet septīto pozīciju ieņem argentīnietis Huans Martins del Potro, liekot britam Endijam Marejam joprojām ieņemt vien astoto vietu. Tik zemu rangā Marejs nebija atradies kopš 2008.gada.

Francūzis Rišārs Gaskē pakāpies par vienu vietu uz devīto pozīciju, bet pirmajā desmitniekā atkal ielauzies Raoničs, kurš apsteidzis no tā izkritušo amerikāni Džonu Isneru.

Pagājušajā nedēļā norisinājās divi «ATP World Tour 250» sērijas turnīri Hjūstonā un Kasablankā, kuros uzvarējis attiecīgi spāņi Fernando Verdasko un Giljermo Garsija-Lopess.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Gulbis, kurš atguvis piecas pozīcijas un atrodas 445.vietā. Valsts otrais dubultspēļu numurs ir Lībietis, kurš atkāpies par divām vietām uz 809.pozīciju.

Juška, kurš arī dubultspēļu rangā atrodas savā pēdējo gadu pārliecinoši zemākajā vietā, zaudējis četras pozīcijas un ieņem 975.vietu. Pēc kritiena par vienu ailīti 1082.vietu tagad ieņem M. Podžus, Oskars Vaskis atkāpies par divām vietām uz 1120.pozīciju, bet J.Podžus atkāpies par trim pozīcijām un ieņem 1248.vietu.

Jukša dubultspēļu rangā ieņem 1384.pozīciju, Krišjānis Stabiņš ieņem 1614.vietu, bet nesen rangā iekļuvušais Artūrs Lazdiņš atrodas 1660.vietā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu