Gudļevska izkonkurētais Heleniuss pievienojas jaunajai KHL komandai (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: iltasanomat.fi

Somu vārtsargs Riku Heleniuss, kuru šosezon izkonkurēja jaunais latvietis Kristers Gudļevskis, noslēdzis līgumu ar Helsinku «Jokerit» komandu, kas nākamajā sezonā gatavojas debitēt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

26 gadus veco Heleniusu 2006. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā ar augsto 15. numuru izvēlējās Tampabejas «Lightning» komanda, bet pasaules spēcīgākajā līgā viņš aizvadīja vien vienu spēli 2008./2009. gada sezonā.

Pēc divām ar pusi sezonām Eiropā pēdējās divās viņš atkal cīnījās par vietu «Lightning» sastāvā. Šo sezonu soms iesāka Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Sirakjūsas «Crunch», tomēr drīz vien viņu izkonkurēja Gudļevskis, nosūtot uz Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandu Floridas «Everblades». Šajās abās līgās viņš gan kopā šosezon aizvadīja vien deviņus mačus, turklāt ECHL vidēji ielaida vairāk nekā sešas ripas, un vēlāk vārtsargs vienpusēji izlēma pārtraukt līgumu.

Tagad Heleniuss noslēdzis divu gadu līgumu ar «Jokerit». Tāpat vienība parakstījusi līgumu ar uzbrucēju Jeri Sallinenu, kurš šo sezonu noslēdza Zviedrijas komandā «Orebro».

Kā ziņots, pašlaik ir skaidri zināms, ka nākamajā sezonā KHL pievienosies «Jokerit» komanda, bet jau ilgāku laiku ar lielu pārliecību tiek runāts par Toljati «Lada» komandas pievienošanos KHL un Soču kluba iesaistīšanos čempionātā. Plānots, ka tas pārstāvēs Krasnodaras novadu un tiks dēvēts «Sočinskije leopardi» vārdā.

Pēdējā laikā atkārtoti tiek runāts par Norvēģijas kluba Oslo «Valerenga» pievienošanos līgai, kam piekrišanu ir devusi arī vietējā federācija. KHL vadība no Oslo komandas ir saņēmusi visus nepieciešamos dokumentus un finansiālās garantijas, kas pašlaik tiek izvērtētas.

Šobrīd KHL spēlē 28 komandas no Krievijas, Latvijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Horvātijas.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu