Prokrieviskie separātisti Luhanskā izvirza prasības varasiestādēm (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Prokrieviskie separātisti, kuri Luhanskā pirmdien grasījās triecienā uzbrukt Luhanskas apgabala valsts administrācijas ēkai, taču galu galā no šī plāna atteicās, izvirzījuši prasības reģiona varasiestādēm.

Prasības nolasīja viens no separātistiem, kurš sevi dēvēja par Alekseju. Proti, separātisti pieprasa apgabala varasiestādēm nepakļauties Kijevai, kā arī atzīt «tautas kustību».

«Lai mūs neviens vairs nekad nedēvētu par separātistiem, teroristiem, jo mēs tādi neesam,» norādīja Aleksejs.

Turklāt nekārtību cēlāji pieprasa arī atbrīvot visus aizturētos prokrieviskos aktīvistus.

Separātisti devuši laiku varasiestādēm līdz 16.aprīlim, lai tās pieņemtu savu nostāju. Pretējā gadījumā separātisti gatavi izraudzīties jaunus deputātus.

Viņi arī brīdinājuši - ja varasiestādes viņus nesadzirdēs, viņi nevar galvot par savu turpmāko rīcību.

Tiek ziņots, ka separātisti dodas prom no laukuma pie apgabala administrācijas ēkas.

Jau vēstīts, ka Ukrainas austrumos tuvākajā laikā var sākties vērienīga militāra operācija pret separātistiem, jo pirmdien plkst.9 beidzies termiņš prokrieviskajām bruņotajām grupām izvirzītajam valdības ultimātam nolikt ieročus un pamest ieņemtās administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome pieņēmusi lēmumu sākt valsts austrumos vērienīgu terorisma apkarošanas operāciju, iesaistot tajā bruņotos spēkus.

Sestdien un svētdien bruņoti kaujinieki ieņēma administrācijas un drošības dienestu ēkas vairākās Ukrainas austrumdaļas pilsētās.

Doņeckas un Luhanskas apgabala separātisti negrasās atteikties no savām prasībām un pakļauties Kijevas ultimātam, pirmdien paziņoja separātistu Luhanskas apgabala koordinācijas padomes loceklis Aleksejs Čmuļenko.

«Visi ir noskaņoti ļoti patriotiski. Mēs stāvam, noturam pozīciju. Nav ne tuvu tā, ka cilvēki atteiktos, viņu nāk arvien vairāk un vairāk. Neviens negrasās padoties,» sacīja aktīvists.

Pārtikas un munīcijas viņiem pietiek, sacīja Čmuļenko.

Telekanāls «1+1» pirmdien vēsta, ka prokrieviskie kaujinieki Slovjanskā nošāvuši četrus cilvēkus. Divi Ukrainas drošības dienesta (UDD) virsnieki nošauti kontrolpostenī pie pilsētas robežas, savukārt automašīna, kurā braukuši civilisti, apšaudīta, kad tā braukusi pa kādu no pilsētas ielām.

Ukrainas drošības dienestu rīcībā ir dokumenti, kas apliecina, ka aiz saspīlējuma saasināšanās valsts austrumos stāv Krievija, pavēstījis UDD priekšsēdētājs Valentīns Naļivaičenko. Viņa vadītais dienests arestējis 17 cilvēkus, arī vairākus Krievijas aģentus.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu